Home    Forum    Szukaj    FAQ    Rejestracja    Zaloguj
Nowy temat  Odpowiedz Strona 1 z 14
Skocz do strony 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Następna
Go to page   
-== BoxingNews.pl ==-
Autor Wiadomość
Post Re: Bokser.org, RingPolska.pl Czy BoxingNews.pl ? 

Nie chcę zakładać osobnego tematu, więc skorzystam z tego. Słówko do kolegów z BoxingNews.pl. Panowie, ja wiem, że mając łatkę strony biesiadno-humorystycznej, można do takiego stanu rzeczy przywyknąć i w pełni go zaaprobować. Niemniej, ja zachęcam was jednak, do zmiany takiej postawy. Nie chodzi tu nawet o jakieś złośliwości... Po pierwsze pewnie wy ten boks mimo wszystko lubicie, a kaleczycie go niechcący. Po drugie istotni w tym wszystkim są czytelnicy, o których często mówimy, że w dużej mierze są niekumaci w kwestiach związanych z tym sportem. Dlatego też ważne jest to, by portal który w założeniu ma rozszerzać wiedzę, informować ludzi w tej konkretnej tematyce, ów niekumacji dodatkowo nie potęgował. To mija się z celem. Rzadko do was zaglądam, niemniej w ostatnim tygodniu zdarzyło mi się to i tylko pobieżnie, nie zagłębiając się zbytnio w czeluści tych jakże cennych materiałów, wyłapałem (zresztą nie tylko ja) kilka naprawdę pięknych kwiatuszków.

Był news o przetargu walki Bakchtow - Dimitrenko, z którego dowiedzieliśmy się m.in., iż ów walkę dzięki największej złożonej ofercie zorganizuje Arena. Oczywiście nie było słowa o Germanie Titovie, który tak naprawdę ów przetarg wygrał.

Image
Image

Bodajże parę dni później, kolejny hicior. Otóż okazuje się, że wkrótce na ring powróci były mistrz świata wagi ciężkiej, budzący ciągle postrach, Shane Cameron....

Image

No a dziś biedni userzy, mogli dowiedzieć się, iż Kevin Cunningham, menadżer Tima Bradleya odradza swojemu podopiecznemu walki w kat. 147. Oczywiście, to nic, że Cunningham to akurat menedżer Devona Alexandra. To nic , że krytykuje Bradleya, za to, że nie pozamiatał wszystkich w 140. Na zasadzie skrótu myślowego, pan redaktor serwuje oto coś takiego:

Image

Oryginał z BScene

Image

To oczywiście wszystko kwiatki wyłapane na bieżąco. Dogłębną analizę sobie darowałem, mój mózg nie przyswaja raczej danych w nadmiernych ilościach. Generalnie wpadki zdarzają się wszędzie. Jednak panowie, psim obowiązkiem osoby tytułującej się per redaktor, jest - w razie przydarzenia się wpadki - poprawienie jej, ewentualnie przeproszenie za nią, np. w momencie, gdy jakiś user zwraca na nią uwagę. W przeciwnym wypadku, jest to nic innego jak działanie na zasadzie: piszemy co chcemy, ciemny lud i tak to kupi - czyli mówiąc dosadniej dymanie własnych czytelników.

Szczytem arogancji z waszej strony była ta oto odpowiedź redaktora na uwagę czytelnika przy okazji wspomnianego już wcześniej newsa o Cameronie:

Image

Pytanie czy to totalny laicyzm czy totalna bezczelność?

Offline View user's profile Send private message
Download Post Back to top Page bottom
Post Re: Bokser.org, RingPolska.pl Czy BoxingNews.pl ? 

Odpowiedz na ostatnie pytanie: jedno i drugie. Boxingnews to jest po prostu esencja niekompetentności. Redaktorzy sa tragiczni pod wzgledem poziomu merytorycznego, ale niestety nie tylko. Maja ewidentne problemy z jezykiem angielskim i tlumaczeniem newsow, no i co martwi jeszcze bardziej - problemy z jezykiem polskim, bo nie trudno znalesc tam bledy ortograficzne czy przyklady niewlasciwego zastosowania roznych slow. To na jakim poziomie uprawiane jest tam "dziennikarstwo" jest wrecz nieprawdopodobne i nieprawdopodobnie zenujace.

Offline View user's profile Send private message Visit poster's website
Post Re: -== BoxingNews.pl ==- 

Chyba zacznę zaglądać na tę stronę:lol: Dziwicie się temu? Mając Razora, Azora czy jak mu tam za redaktora naczelnego...

dla odmiany strona nr 1 o boksie w PL informuje ze:

Już za kilkanaście godzin poznamy zwycięzcę przetargu na walkę Wladimira Kliczki (54-3, 48 KO) z oficjalnym pretendentem federacji IBF od ponad dwóch lat, Alexandrem Povetkinem (19-0, 14 KO). Bez względu na wynik tego przetargu, trener championa, sławny Emanuel Steward, chce by pieniądze podzielono w stosunku 75/25 na korzyść mistrza świata organizacji IBF i WBO.
Image

jest szansa, ze "wola Stewarda" bedzie spelniona, wszak Wlad to czempion IBF, a Powietkin challenger
pewnie dlatego tak ciezko byloby przelicytowac Zavecka na walke z Jackiewiczem. zaloze sie, ze promotorzy Zavecka tez "chcieli" podzialu 75:25.

To się dziś pośmiałem na boxingnjusie Chłopcy, a dokładnie wicelaik przepisali żywcem wywiad z boxingscene z Briggsem, wszystko pięknie, ładnie ale zrobiony przez chłopaka z bokserek.org . Oczywiście za źródło podali boxingscene, mimo, że ten portal wyraźnie podaje, kto jest autorem Na moje jakże życzliwe stwierdzenie w podtekstowych komentarzach dotyczące prawdziwego źródła dostałem bana  

a tu  teksty:
http://www.boxingscene.com/?m=show&id=30961
http://boxingnews.pl/index.php?opti...d=1:latest-news

Od dawna wiedziałem kto robi stronę boxingnews... ale czasem tak przeginają, że aż przykro patrzeć... Oczywiście zaraz pewnie posypią sie tłumaczenia, że Mora dzisiaj walczy, że się pomieszało itepe itesre...

PS. Najgorsze jest to, że te głąby pewnie zarabiają krocie na reklamach.

To akurat nic, dziwne ze nie zwrociles uwagi na drugą częśc "Przed ostatniom walką"  

A mówiąc zupełnie szczerze nie byłem na stronie nawet raz i nie wybieram się nawet z czystej ciekawości

PS: Czemu najgorsze ze zarabiaja?? uczciwie pieniadze, jak ktos chce placic za reklamy na takiej stronie to niech placi, nic nam do tego

Offline AIM Address View user's profile Send private message Visit poster's website

GRB napisał(a): [View Post]
To akurat nic, dziwne ze nie zwrociles uwagi na drugą częśc "Przed ostatniom walką"  

A mówiąc zupełnie szczerze nie byłem na stronie nawet raz i nie wybieram się nawet z czystej ciekawości

PS: Czemu najgorsze ze zarabiaja?? uczciwie pieniadze, jak ktos chce placic za reklamy na takiej stronie to niech placi, nic nam do tego

Fakt, z tego śmiechu nad Morą nie zwróciłem uwagi.
Czemu najgorsze, że zarabiają ? Bo premiowane jest dyletanctwo i ignorancja(choć to takie normalne w PL). Gdyby chłopaki dzięki tym pieniądzom się rozwijali... tego nie widać. Nie wiem jak można siedzieć w boksie, robić strony, jeździć po galach i jednocześnie posiadać tak ubogą wiedzę.
 Choć podzielam Twój pogląd, że jak ktoś chce to niech się tam reklamuje. Może i przemawia przeze mnie zazdrość i pewnie nawet nie trzeba tego roztrząsać, bo każdy na tym forum wie co to za strona i na jakim poziomie merytorycznym stoi.

Naprawdę żenujące i dziecinne jest to wytykanie drobnych błędów i potknięć ORG-owi przez poważnego podobno red. MichałaK... Każdy się myli, szacowny portal red. MichałaK również. Mógłbym podesłać parę zabawnych screenów, nawet z dzisiaj, ale ja już trochę wyrosłem z piaskownicy. Natomiast kolegom z BN przydarzają się niestety błędy poważniejsze, a co gorsza nagminne i to rzeczywiście trochę razi. Ta historia z naszym wywiadem z Briggsem, zerżniętym z zagranicznego portalu doprawdy żałosna... I jeszcze te bany dla userów. Ale zdaje się, że ten wywiad w końcu zdjęli? Przecież nie mogliby przyznać się do tego, że wstawiają newsy z ORGU Miłego wieczoru! Dziś prawdziwa pięściarska uczta

poznaniak wrote: [View Post]
Naprawdę żenujące i dziecinne jest to wytykanie drobnych błędów i potknięć ORG-owi przez poważnego podobno red. MichałaK... Każdy się myli, szacowny portal red. MichałaK również. Mógłbym podesłać parę zabawnych screenów, nawet z dzisiaj, ale ja już trochę wyrosłem z piaskownicy. Natomiast kolegom z BN przydarzają się niestety błędy poważniejsze, a co gorsza nagminne i to rzeczywiście trochę razi. Ta historia z naszym wywiadem z Briggsem, zerżniętym z zagranicznego portalu doprawdy żałosna... I jeszcze te bany dla userów. Ale zdaje się, że ten wywiad w końcu zdjęli? Przecież nie mogliby przyznać się do tego, że wstawiają newsy z ORGU Miłego wieczoru! Dziś prawdziwa pięściarska uczta

o ile dobrze pamietam to na ORG' byl  jakis material z boxingscene autorstwa niejakiego ....Razora  
wiec radzilbym sie troche ciszej chelpic swoja wspanialoscia  

Nowy temat  Odpowiedz  Strona 1 z 14
Skocz do strony 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Następna

Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość
Zarejestrowani użytkownicy: None

Permissions List