| Autor |
Wiadomość |
Red Skull
|
 Bernard Hopkins - Chad Dawson
Walka już za 10 dni więc wypadałoby założyć stosowny temat. Gdzie jest limit możliwości Hopkinsa ja się pytam, bo niebo już dawno przestało nim być. B-Hop przeszedł do historii pokonując pewnie Pascala, Dawson po porażce z wyżej wspomnianym (sierpień '10) walczył tylko raz - z niezłym ale wiecznie ograniczonym Diaconu. W tej walce nie podobał mi się Bad Chad, widać było wielki wpływ Emanuela Stewarda i kombinowanie przy stylu Dawsona. Niedawno ich współpraca zakończyła się, a to oznacza, że ich współpraca nie układała się jednak najlepiej. Teraz pytanie czy Dawson wróci do swojego starego stylu - pewnie tak i czy zdążył na Hopkinsa. Chad zapowiada 1000 ciosów tylko, tak jak mówił Bernard, wpierw te ciosy muszą jeszcze trafić. A oto będzie niezwykle trudno, Chad nie jest tak cwany jak Hopkins, nie ma takiego doświadczenia, a kondycyjnie Kat może mu dorównywać o ile nie wypaść lepiej.
Mój typ: Hopkins na pkt.
|
|
|
|
 |
JARISS
|
 Re: Bernard Hopkins - Chad Dawson
Postawiłem na Pascala w pojedynku z Dawsonem i nie pomyliłem się a zdecydowanym faworytem był wtedy Chad Dawson w tamtej walce wiedziałem że kluczem do wygranej będzie szybkość Pascala natomiast w tej konfrontacji górą będzie doświadczenie, technika, żelazna kondycja i to ringowe cwaniactwo starego lisa Hopkinsa który zna wszystkie bokserskie sztuczki, młody dostanie lekcję pokory tak samo jak: Pascal, Pavlik, Wright, Tarver itd. świetny zawodnik jakim był Joe Calzaghe ledwo uskubał SD:12 mogła być porażka! wiec Chad Dawson też nie będzie wielkim wyzwaniem dla kata.
Typ na walkę: Hopkins jest jak wino im starszy tym lepszy
Bernard Hopkins UD:12
____________ Sauerland vs Kohl
Mistrzostwa Swiata w Wałkowaniu!!!
|
|
|
|
 |
termit66
|
|
|
|
|
 |
_lucasz_
|
Ostatnio przegrałem kase na Hopkinsie. Teraz myślę, że nadszedł czas mojego wycięstwa. Dawson powinien wygrać każdą rundę z Hopkinsem. Za duży i za szybki. Hopkins w ostatniej walce w moich oczach był słabszy, niż w pierwszej walce z Pascalem. Teraz lepiej nie bedzie.
|
|
|
|
 |
JARISS
|
Ostatnio przegrałem kase na Hopkinsie. Teraz myślę, że nadszedł czas mojego wycięstwa. Dawson powinien wygrać każdą rundę z Hopkinsem. Za duży i za szybki. Hopkins w ostatniej walce w moich oczach był słabszy, niż w pierwszej walce z Pascalem. Teraz lepiej nie bedzie.
Oj Lucasz nie szkoda ci kasy?
Bernard Hopkins UD:12
____________ Sauerland vs Kohl
Mistrzostwa Swiata w Wałkowaniu!!!
|
|
|
|
 |
Tom_En
|
Dawson UD, po równym boju, a Hopkins w kolejnej walce w górę i walka z Tarverem bądź Toneyem w 200 funtów
|
|
|
|
 |
arnoldos
|
Ta walka, moim zdaniem pokaże że jeśli A (Dawson) przegrywa z B (Pascal) , a B przegrywa z C (Hopkins) to niekoniecznie A przegra z C
Tak w skrócie to stawiam na Dawsona 115:113 , 116-112- w tych okolicach.
Ale pieniędzy stawiać nie będę
|
|
|
|
 |
Giacomo
|
A ja mam nadzieję,że Hopkins "pomści"  Adamka. Obstawiam ko 10r. Wiem, moze zbyt optymistycznie, ale co tam. Przydałaby sie zabawa w typowanie...
|
|
|
|
 |
balon
|
Coś mi mówi że Dawson wygra wyraźnie, nie zdziwię się jak Hopkins zaliczy po drodze deski - coś podobnego jak z Pascalem, szybkość, młodość i talent, do tego odwrotna pozycja Dawsona będzie nie do przeskoczenia
|
|
|
|
 |
_lucasz_
|
Dawson nie potrafił się powstrzymać. Głupek. MIał starego Hopkinsa. Wygrałby walkę. A tak to powinien ją przegrać. FFaul bardzo widoczny. Ciekawe kiedy komisja zmieni decyzję na Hopkinsa. Tutaj nie powinno być mowy o NO CONTEST. Takie walki walki się przerywa, wsadza dyskwalifikacje i do widzenia.
Hopkins dostał po dupie chyba za historie. Każdy na świecie wie ze to cholerny symulant. Sam sobie na to zapracował.
|
|
|
|
 |
|
|