Home    Forum    Szukaj    FAQ    Rejestracja    Zaloguj
Nowy temat  Odpowiedz Strona 1 z 2
Skocz do strony 1, 2  Następna
Bernard Hopkins - Roy Jones Jr II
Kto zwycięży?

Roy 30% 30% ( 4 )
Bernard 69% 69% ( 9 )

Total Votes : 13
Autor Wiadomość
Post Bernard Hopkins - Roy Jones Jr II 

Przebiłem się przez pierwszą stronę tematu "Boks na świecie" i nie znalazłem! Nie może być !

Jak Wy to widzicie ?

Ja widzę to jasno i przejrzyście...Osobiście nie widzę innej opcji jak to że Roy dostaje ostry-punktowy wpierdol w rzeczywistości której  nie może sobie przyswoić dopóki ktoś nie wbije mu ochraniacza prosto w mózg.

Bernard ma kompleks "niepotwierdzonej legendy" i tylko dlatego ta walka się odbędzie. Stary - zardzewiały Roy obsrał się ze strachu jak zobaczył Hopkinsa gdy ten leje Pavlika w mordę jak młodą szmatę i widocznie tylko finanse (plus presja społeczeństwa) zdecydowały o być czy nie być tej walki. Przy swoim bardzo widocznym regresie którego tylko ślepiec by nie zauważył, nie dziwię się mu odwlekania daty tej walki do której i tak musiało dojść... Aspekt sportowy tutaj jest żadny i nie ma się co tutaj takiego doszukiwać i ja nie zamierzam. Rewanż który się B-hop'owi należał jak psu buda. I ja się z tego pomysłu cieszę i chętnie obejrzę  

Obstawię najpewniej jak nigdy - TKO w 10 rnd. Bezradny ,obity RJJ zostanie poddany przez narożnik, po czym będzie się dalej wymawiał ze w sumie to Hopkins go czysto nie znokautował i dalej ma szansę podbić ponownie świat boksu
Smutno skończy się legenda wielkiego (niegdyś) Roya Jonsea Jr...   W sumie GRB już wszystko napisał wcześniej na ten temat na głownej...

Tragikomedia.

Offline View user's profile Send private message View user's personal gallery
Download Post Back to top Page bottom
Post Re: Bernard Hopkins - Roy Jones Jr II 

Ja tam nie uważam, że Jones nie ma żadnych szans, myśle ze ta przegrana z Greenem trochę zamydliła nam oczy, że Jones to już wrak.

I o czym tu pisac? Ty i GRB napisaliscie wszystko. Mecz do jednej bramki.

Offline AIM Address View user's profile Send private message

Od 2006, odkąd pofatygował się do 175,Hopkins robi każdego Roya bez najmniejszych problemów. Truizm - ale powrót z HW zabił legendę.

Offline View user's profile Send private message

Walka juz za pare dni. Roy Jones jest juz rozbity, ale z drugiej strony Hopkins nie ma mocnego uderzenia w LHW. Bernard niezbyt dobrze prezentowal sie w ostatnim pojedynku, pierwsze rundy mial slabe (ale tez mogl byc zardzewialy przerwa), dopiero jak rywal opadl z sil to pokazal pazur. Pod koniec 5 rundy BHop zebral po kolei 5 podbrodkowych, czulem niesmak. Enrique Ornelas zostal wyciagniety z dupki, to naturalny 160, ktory dopiero pierwszy raz wlasnie z Katem pojedynkowal sie w pelnym limicie 175. Hopkinsa nie mozna jednak za szybko nazywac "zdziadzialym", z Calzaghe wygladal tak, jakby juz chwycil go wiek i w ten sposob przegral minimalnie z napierdalaczem Joe. Tymczasem do nastepnej walki zrobil duzo lepsza dyspozycje i zdeklasowal Pavlika prezentujac sie przy tym jak bobma atomowa.

Spliff, Roya Jonesa nie skonczyl powrot z HW do LHW, tylko Tarver II+Johnson, badz nawet sam Johnson. W trakcie Tarver I, Jones byl wyraznie oslabiony glodzeniem, ale juz do Tarver II odpoczal i ustabilozowal wage, zrobil do niej swietna forme, i do czasu tego jednego ciosu Tarvera wygladalo na to, ze ładnie wygra z Antonio i nagle BUM.

BHop wygra, jesli dramatycznie nie chwycił go wiek, kontuzja etc. Podobał mi sie tekst jaki o nim usłyszałem w trakcie walki z Ornelasem. "On ma 45 lat, a na sparingach dalej chce wygrać każdą rundę".

Ja stawiam na Roya że wygra na punkty i niech chłop kończy karierę.

Bernard w szatni w koszulce z napisami:

-Courage

-Discipline

-Rest

Lubię skurwensena za te surowe wstawki:)

Wygląda na pewnego sprawy, Roy trochę poszczekał na ważeniu jakby musiał nadrabiać to co naturalnie stracił...  Nie widzę innej opcji jak pewne zwycięstwo Kata. Każdy inny wynik będzie szokiem i nie z powodu sympatii do jednego czy drugiego bo Roya nie sposób nie lubić/szanować ale z powodu realnej oceny obydwu. Niech Calzaghe będzie tu jakimś wyznacznikiem...

ps. Posiadacze SOPCASTA. Jeśli ktoś szuka linków to świetnie odbiera ten ze strony:

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=71262&part=sports

Przy miniaturce na samym dole - '''Showtime Boxing''' jest odnośnik do sopcast. Ładuje na 100%. Dobry obraz.

Walka nudna. Co tu dużo pisać... Mnóstwo klinczy i przepychanek. Poziom i styl nie godny walce dwóch legend.

Nie wiem po jaki ch... Bernard odstawiał te teatrzyki po ciosach w tył głowy. Popsuło to wizerunek całej i tak przeciętnej walki.

Ogólnie zdecydowane zwycięstwo Hopkinsa. Czuje jednak niesmak w jakim stylu to się stało. Na dokładkę BHop dojebał po walce że dalej chce pas Heavyweight i głowę Davida Haye...  

W ramach rozrywki w tym nudnym rynsztoku chwyciłem za kartkę i to sobie punktowałem:

# RJJ - BHop

1rnd-  9 - 10
 2rnd-  10 - 9
 3rnd-  9 - 10
 4rnd-  9 - 10
 5rnd-  10 - 9
 6rnd-  8 - 10
 7rnd-  9 - 10
 8rnd-  10 - 9
 9rnd-  10 - 9
10rnd-  9 - 10
11rnd-  9 - 10
12rnd-  9 - 10

Wyszło mi 111-116 dla Hopkinsa. Sędziowie punktowali dwa razy po 110-117 i 109-118 dla BHopa. Tam w szóstej było bodajże odjęcie punktu Royowi za cios w tył głowy. Nie widziałem żeby sędzia odjął punkt. Z komentarza tez nie wyłapałem. Ale sądząc po punktacji sędziów jednak odjęli. Ja też uwzględniłem.

Nie mam pojęcia dlaczego sędzia pozwolił na tyle klinczy. Po pierwszych trzech rundach nawet ślepy by zauważył że walka tak się będzie toczyć do końca. Obaj przy zwarciach nie starali się uciekać od klinczu, wręcz przeciwnie. Sędzia swoją biernością tylko dołożył cegiełke do nudnego widowiska.

W szóstej rundzie awantura. Ostra wymiana zdecydowanie po gongu. Inicjatywa po stronie Hopkinsa... Ja wiem że Bernard był sfrustrowany ciosem w tył głowy ale po co te szopki? Zresztą po każdym faulu Roya, po każdym odstawionym teatrzyku rzucał się do ostrego ataku. Dlaczego nie przez całą walkę? Jones był dzisiaj zdecydowanie do ogrania do jednej bramki, wręcz wymarzony do ośmieszenia... Tym bardziej jestem zaskoczony, że Hopkins w wywiadzie który pościli przed walką odgrażał się że wyjdzie się z nim bić - nie boksować a bić się. Mówił że podczas pierwszej walki nie podjął wystarczającego ryzyka i teraz to się zmieni... Widzieliśmy typowe sranie w banie.

Bernard kończ. Obiecałeś matce...

A Roy niech robi co chce. Każdy i tak wie jak wyglądają jego obecne możliwości. Shame... Ostatni raz dałem się namówić na takie coś... Walka legend...  

Kiepski spektakl i słabi aktorzy. A mega żenada to szopki Hopkinsa po ciosach w tył głowy. Gdyby dostał tak silne jak Ruiz od Haye to pewnie leżałby na ringu bez życia do rana.

Offline AIM Address View user's profile Send private message

judamm wrote: [View Post]
A Roy niech robi co chce. Każdy i tak wie jak wyglądają jego obecne możliwości. Shame... Ostatni raz dałem się namówić na takie coś... Walka legend...  

Zazwyczaj takie walki legend to g..no i tak było tym razem... Bernard tak samo wyjdzie do Haye jak dziś "bił" się z Jonesem...  

Nowy temat  Odpowiedz  Strona 1 z 2
Skocz do strony 1, 2  Następna

Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość
Zarejestrowani użytkownicy: None

Permissions List