Home    Forum    Szukaj    FAQ    Rejestracja    Zaloguj
Nowy temat  Odpowiedz Strona 1 z 2
Skocz do strony 1, 2  Następna
Boks Po Omacku - Zabawy Z Polsatem
Autor Wiadomość
Post Boks Po Omacku - Zabawy Z Polsatem 

Wiecie Polsat to jest największa stacja bokserska w Polsce, a jednak śmierdzi mi to wszystko amatorszczyzną. Już pomijam fakt komentrz tych kompletnych pajaców K2, którzy kaleczą zawód bo nie mają pojęcia o boksie, ale nawet studio prowadzone przez piłkarzy Borka i teraz coraz częściej widzę Kołtonia. K. , jakie tam muszą być układy lub niedoboru personelu aby ludzie kompletnie niezwiązani z tym sportem stają się, tak jak Borek - jakiś gość z żelem na włosach, ostrym solarium i wybielonymi zębami, "fachowcami", którzy udzielają (próbują udzielać) merytorycznych komentarzy (sic!).

Teraz Kołtoń lansuje się z Gmitrukiem... Jaki jest ich dorobek aby się boksem zajmować ? Polska jest jedynym krajem gdzie dziennikarz jest od piłki, siatkówki i boksu. Może stąd taki a nie inny poziom...

Profesjonalizmu

"...jak sądze Polacy nigdy nie mieli klasowego pięściarza, którego mogli nazywać prawdziwym zwycięzcą przed Adamkiem. (...) Myślę, że oni byliby teraz podekscytowani nawet jeśli Adamek walczyłby z Królikiem Bugsem"
Offline View user's profile Send private message
Download Post Back to top Page bottom
Post Re: Boks Po Omacku - Zabawy Z Polsatem 

Duncan napisał(a): [View Post]
Wiecie Polsat to jest największa stacja bokserska w Polsce, a jednak śmierdzi mi to wszystko amatorszczyzną. Już pomijam fakt komentrz tych kompletnych pajaców K2, którzy kaleczą zawód bo nie mają pojęcia o boksie, ale nawet studio prowadzone przez piłkarzy Borka i teraz coraz częściej widzę Kołtonia. K. , jakie tam muszą być układy lub niedoboru personelu aby ludzie kompletnie niezwiązani z tym sportem stają się, tak jak Borek - jakiś gość z żelem na włosach, ostrym solarium i wybielonymi zębami, "fachowcami", którzy udzielają (próbują udzielać) merytorycznych komentarzy (sic!).

Teraz Kołtoń lansuje się z Gmitrukiem... Jaki jest ich dorobek aby się boksem zajmować ? Polska jest jedynym krajem gdzie dziennikarz jest od piłki, siatkówki i boksu. Może stąd taki a nie inny poziom...

Profesjonalizmu

może za młody jesteś Duncan (bez urazy) i nie pamietasz jak pod koniec 90-tych Polsat zaczął promować boks (wcześniej było trochę amatorskiego kicka) i poprzednikami Borka był p. Kostrzewa i p. Wanio a za eksperta tak jak dzisiaj robił Jerzy Kulej i  chyba od 99r Andrzej Kostyra. Zaufaj mi: przy red Kostrzewie czy red Waniu Borek to fachowiec pełną gebą i pod każdym względem. Takich lapsusów jak popełniali poprzednicy pana Mateusza, prawdopodobnie juz nigdy  nie usłyszymy,   takiego braku profesjonalizmu, niekompetencji, zwykłej ignorancji i  nieznajomości tematu już nie zobaczymy... To co i wygadywali ci skądinąd sympatyczni ludzie  to się w głowie nie mieści  

?

Co mnie obchodzi, ze było kiedyś jeszcze gorzej ?

I skąd Ty to Kuba możesz pamiętać, mój rówieśniku ? Po pierwsze, a po drugie ja pamiętam jak galę tłumaczyli Pindera z Saletą.

"...jak sądze Polacy nigdy nie mieli klasowego pięściarza, którego mogli nazywać prawdziwym zwycięzcą przed Adamkiem. (...) Myślę, że oni byliby teraz podekscytowani nawet jeśli Adamek walczyłby z Królikiem Bugsem"

Tak na podstawie własnych obserwacji (wsrod rodziny, znajomych) zauważam, że przy jakichś większych galach po prostu jak wypowiadają się "eksperci" to jest zmieniany kanał. Podejrzewam, ze tak samo by było gdyby wypowiadał się jakis ekspert prawdziwy. Ludzi to po prostu nudzi. My jako bardziej aktywni kibice może mamy większe wymagania, ale przecież i tak dzięki internetowi (głównie) wiemy "wszystko". Duncan, wczesniej gdzies pisałes ze chciałbys żeby ludzie wypowiadający się na b.org byli bardziej "kompetentni" CZy to ma związek z tym co teraz piszesz o Borku, Kostyrze?

arnoldos wrote: [View Post]
Tak na podstawie własnych obserwacji (wsrod rodziny, znajomych) zauważam, że przy jakichś większych galach po prostu jak wypowiadają się "eksperci" to jest zmieniany kanał. Podejrzewam, ze tak samo by było gdyby wypowiadał się jakis ekspert prawdziwy. Ludzi to po prostu nudzi. My jako bardziej aktywni kibice może mamy większe wymagania, ale przecież i tak dzięki internetowi (głównie) wiemy "wszystko". Duncan, wczesniej gdzies pisałes ze chciałbys żeby ludzie wypowiadający się na b.org byli bardziej "kompetentni" CZy to ma związek z tym co teraz piszesz o Borku, Kostyrze?

Też, TV powinna edukować, tłumaczyć. Kostyra czy drugi pajac Kulej tego nie robią.

Arnolods, można być ekspertem i nie nudzić. Pindera nie nudzi. Problem w tym, że jest tylko on. Jakby go dali do komentowania co jest pożądane to kto by siedział w studio? Dla odmiany Kulej i Kostyra? Kotłoń w ramach eksperta boksu to jaja. Przeciez to koleś od niemieckiej bundesligi... Borka traktuje jako animatora dyskusji a przy jego prezencji i elokwencji to nie jest w tym taki najgorszy.

Talib napisał(a): [View Post]
a przy jego prezencji

Koleś wygląda, jak typowy lovelas z brazylijko-wenezuelsko-peruwiańskiej telenoweli. Solarka, do tego żeby ją podkreślić wybielone zęby, żelu więcej niż Kale Sauerland czy u tego pedała Maxa Kellermana. Jakiś k. chico-latino. Jakiś włoski model z serie C, który bawi się komentowaniem boksu lecz jeszcze sobie tego nie uświadomił. Nie wiemy jak jest z przygotowaniem poza czytaniem bokser.org, ale wiemy że przy żadnej transmisji Polsatu żelu w studiu nie zabraknie.

Gość jest niesamowitym megalomanem-introwertykiem najbardziej mnie denerwuje ten tik (bo wierze, ze to robi bezwiednie...) śmiania się z własnych dowcipów. Drażni też powtarzanie pewnych rzeczy wkółko jak historie o tym jak się różni najbardziej debilny sposób promowania - amerykański od europejskiego. Ile razy on w ostatnim czasie powtórzy jak to chłopaki 8-0 walczą z 11-0 ???

Talib, tak jak mówisz - on powinien tylko podniecać rozmowę, absolutnie nie wypowiadać jakiś opinii. Teraz z Kołtoniem są ekspertami. Czy kogoś tam już pojebało ?

Pamiętam galę w Raichu, na której walczył Meehan z Batesem. Borek zdegustowany co tam robi ta walka. Gdy ktoś w studiu próbował tłumaczyć, ze to show Kinga, ten powiedział coś w stylu ..."to on sobie tak może ? Po prostu ?". To Yale może tak Szpilkę we Włoszech ? Po prostu ?

P.S
Dlaczego nie przyjmą ludzi od boksu ? Tylko dają fuchy Kołtoniowi... jak oni traktują boks ? Studio można wyłączyć, ale głos w walce ? Trzeba Pindere i Salete. Ich komentarz w drugiej walce Tysona z Holyfieldem to był najlepszy jaki w życiu słyszałem.

U Borka denerwujące jest też porównywanie boksu z piłką nożną. Kiedyś yale go za to zgasił, bo Borek dopytywał się czy to nie jest tak, że gwiazda boksu (nie pamiętam kto) to tak jest jak Zidane czy Figo. Wasyl odpowiedział, że nie interesuję się piłką nożną

Komentator dla mnie musi mieć przede wszystkim dobry głos i angażować się w widowisko (plus oczywiście wiedza). Idealny przykład to ostatnia walka Taylora w SHO albo własnie Pindera i Saleta z Bowe-Golota albo Holyfield-Tyson. Kulej ledwo bełkoczący jest przeciwieństwem tego o czym mówie.

Zerknij i posłuchaj tego komentarza w 12 rundzie gdy Taylor jest w opałach, tak mniej więcej 3:00 na pasku.

http://www.youtube.com/watch?v=gScrxM7ScOM

Talib wrote: [View Post]

http://www.youtube.com/watch?v=gScrxM7ScOM

To mogłoby być audycja radiową To jest straszne, ze wybieramy komentarz w obcym języku ponieważ nasz jest tak słaby.

Talib wrote: [View Post]
U Borka denerwujące jest też porównywanie boksu z piłką nożną. Kiedyś yale go za to zgasił, bo Borek dopytywał się czy to nie jest tak, że gwiazda boksu (nie pamiętam kto) to tak jest jak Zidane czy Figo. Wasyl odpowiedział, że nie interesuję się piłką nożną

Jeszcze go kiedyś zjebał w studio na gali BKP jak Borek, chyba jeszcze z Zeganem, zaczął robić kabaret na temat rozważań o farbie, którą bokserzy malują sobie reklamy na plecach. "Panowie nie przyślimy tu rozmawiać o farbie, tylko o boksie".

Właśnie Borek potrzebują obok siebie w studio taką osobę, którą go będzie prostować bo wychodzi mu to na dobre. Inaczej jest Borek show z elementami piłki nożnej. Najlepszy przyjaciel redaktora Furmana

Ja do tego co jest napisane u gory to powiem ze nieco drazni mnie obecnosc Krzysztofa Wlodarczyka w studio. Nie przypominam sobie aby on w tym studio powiedzial kiedykolwiek cos ciekawego. Czasami sprawia wrazenie jak by po zapytaniu chcial odpowiedziec :"wezcie wy sie k. wszyscy odpierdolcie odemnie".
Po cholere on sie pcha (lub kto inny go pcha)  do mediow jesli nie dosc ze sprawia on wrazenie znudzonej gwiazdy , nie ma nic ciekawego do powiedzenia to jeszcze ogolnie ma charyzme ryzej szczoty do mycia hajzla.

Nowy temat  Odpowiedz  Strona 1 z 2
Skocz do strony 1, 2  Następna

Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość
Zarejestrowani użytkownicy: None

Permissions List