|
Strona 1 z 1
|
 | Chad Dawson - Adrian Diaconu |  |
| Autor |
Wiadomość |
JARISS
|
 Chad Dawson - Adrian Diaconu
Chad Dawson vs Adrian Diaconu 2011-05-21
http://boxrec.com/list_bouts.php?human_id=60393&cat=boxer
Bardzo ciekawy pojedynek który miał się już odbyć w przeszłości zrezygnował z niego Chad Dawson, obaj byli z czystym rekordem pamiętam że pokusiłem się wtedy o typ na wygraną Rumuna pojedynek zresztą miał być na jego terenie i to niby zaważyło o wycofaniu się Amerykanina z tego pojedynku, nie ma co się dziwić bo miał on wtedy wiele do stracenia, rekord, pas, już wyrabiał nazwisko obijając dziadków: Glena Johnsona, Antonio Tarvera aż nacioł się na młodego Pascala i zaliczył pierwszą porażkę podobnie mogło być już z Diaconu gdzie ten mocno naciera a przywalić ma czym!, co w połączeniu ze słabą szczęką Amerykanina mogło zakonczyć się deskami, Chad Dawson może to wygrać tylko wysokim UD:12 ma za słaby cios by zatrzymać rozpędzonego Adriana, teraz obaj z porażką z rąk tego samego boksera walczą o powrót na salony i zwycięzca ma już zaklepaną walke z Hopkinsem lub Pascalem.
Jakie są wasze typy? ja wstrzymam się jeszcze od typowania ale nie wiem czy ponownie nie postawie na Rumuna? on bedzie bardzo zdeterminowany a Chad Dawson? nie wiem może już psycha nie ta sama po dotkliwej porażce z Pascalem.
____________ Sauerland vs Kohl
Mistrzostwa Swiata w Wałkowaniu!!!
|
|
|
|
 |
Gwahlur
|
 Re: Chad Dawson - Adrian Diaconu
Jariss ta walka jest ciekawa dla ciebie poniewaz lubisz Diaconu. Tymczasem zdecydowanym faworytem jest Dawson, ktory jest wyzszy, ma lepszy zasieg, jest lepszy na nogach, szybszy, bardziej doswiadczony, lepszy technicznie i bardziej klasowy. Do tego Chad bedzie zmobilizowany by sie odkuć za ostatnia porażkę. Dawson UD. Przypuszczam ze zmobilizowany i 100% przygotowany Dawson pokona Diaconu, zapewne pokonalby niewysokiego, jednowymiarowego i wcale nie tak silnego Tavorisa Clouda przed UD, podobnie pokonalby Pasclala w rewanzu udowadniajac ze pierwszy pojedynek to byl przypadkowy wynik na skutek zlekceważenia przeciwnika i dopiero nie wiem co by bylo z Bernardem Hopkinsem. Nigdy nie rozumialem tej podniety Adrianem Diaconu w wykonaniu bardzo duzej ilosci userow jaka sie momentalnie w Polsce rozpętała po jego pojedynku z Rico Hoye. Hoye to dziurawy ćwoczek i z tego co pamietam to nawet Clinton Woods na jego tle wygladal efekciarsko. Diaconu jest niewysoki, nie ma pojedynczego ciosu i sprawnoscia tez nie powala.
|
|
|
|
 |
JARISS
|
Jariss ta walka jest ciekawa dla ciebie poniewaz lubisz Diaconu. Tymczasem zdecydowanym faworytem jest Dawson, ktory jest wyzszy, ma lepszy zasieg, jest lepszy na nogach, szybszy, bardziej doswiadczony, lepszy technicznie i bardziej klasowy. Do tego Chad bedzie zmobilizowany by sie odkuć za ostatnia porażkę. Dawson UD. Przypuszczam ze zmobilizowany i na 100% przygotowany Dawson pokona Diaconu, pokonalby niewysokiego, jednowymiarowego i wcale nie tak silnego Tavorisa Clouda przed UD, podobnie pokonalby Pasclala w rewanzu udowadniajac ze pierwszy pojedynek to byl przypadkowy wynik na skutek zlekceważenia przeciwnika i dopiero nie wiem co by bylo z Bernardem Hopkinsem. Nigdy nie rozumialem tej podniety Adrianem Diaconu w wykonaniu bardzo duzej ilosci userow jaka sie momentalnie w Polsce rozpętała po jego pojedynku z Rico Hoye. Hoye to dziurawy ćwoczek i z tego co pamietam to nawet Clinton Woods na jego tle wygladal efekciarsko. Diaconu jest niewysoki, nie ma pojedynczego ciosu i sprawnoscia tez nie powala.
Nie jestem jakimś fanem Diaconu lubie Rumuna ale to nie jest talent na miare swojego rodaka Luciana Bute, Chada Dawsona też lubie to czołówka LHW, Diaconu dał swietne pojedynki z Pascalem, Henrym a Rico Hoye to pipka nie ma co o nim wspominać.
Nie zapędzał bym się z tymi typami na 100% w walkach Dawson vs Pascal II i Dawson vs Hopkins, tak samo w przypadku Dawson vs Cloud, jakoś wielkim faworytem był z Pascalem a przegrał, podobnie było z Glenem Johnsonem w pierwszej walce tam też jakoś nie błyszczał! też zlekceważył przeciwnika?? nawet jeśli tak to zle o nim świadczy i może jeszcze nie raz się naciąć z taka postawą i przygotowaniem do zawodników Top.
|
|
|
|
 |
Gwahlur
|
100% odnosiło sie do 100% formy Dawsona. Hopkinsa przeciez nie jestem pewny. Johnson? Tłukł zamiast boksować. Nie przypuszczam aby bil sie z Diaconu. Dwa razy zlekcewazyl przeciwnika, dwa razy przegral lub powinien i mysle ze to mu dało nauczke. Dawson zmobilizowany, taktyczny i uwazny w obronie Pascala i Clouda zwyciezyc powinien (chociaz ten drugi zapewne bedzie gral role swarmera). Z Diaconu pewnie wygra nawet jesli nie bedzie tak mądry jak powinien.
|
|
|
|
 |
dude
|
Tez nie rozumiem tego, ze niektorzy zachwycaja sie Diaconu. To jest solidny sredniak, ktory mogl troche zaistniec dzieki slabosci LHW i dzieki temu ze Dawson nie chcial z nim walczyc przez co Rumun mial szanse na wywalczenie pasa.
A Jarris Gwahlur to nie tyle co jest fanem Diaconu, ale on po prostu nie lubi Dawsona i w kazdej walce Amerykanina z kims czolowki przewiduje jego porazke. Poza tym jest jeszcze ogolnie fanem LHW
Diaconu dostanie w tej walce wysokie UD. Dawson ma przewage prawie w kazdym elemencie. Ma znacznie lepsze warunki, jest szybszy, ma lepsza prace nog i po prostu wiecej potrafi. Jestem tez pewien, ze bedzie w zdecydowanie lepszej formie niz w walce z Pascalem.
Dawson od czasu walki z Adamkiem caly czas mial problemy z motywacja. Caly czas narzekal, ze nie ma wiekszych walk, za wieksze pieniadze. Chcial walki z Bhopem, myslalem o zejsciu do SMW. Do tego przed walka z Pascalem mial jakies problemy osobiste (juz teraz nie pamietam o co dokladnie chodzilo). W efekcie Dawson w pojedynku z Pascalem zaprezentowal tylko czesc swoich mozliwosci. Mysle ze na ta walke bedzie dobrze zmotywowany - bedzie chcial zatrzec zle wrazenie.
Wydaje mi sie ze Dawson poradzi sobie w rewanzu z Pascalem.
Z Cloudem tez bylby wedlug mnie faworytem.
Hopkinsowi z kolei nie pasowalby stylem. Bhop robi cuda, ale to juz by bylo chyba za duzo. Stawialbym na Dawsona.
Dawson mial sporo pecha, ze trafila mu sie ta porazka z Pascalem, a potem na ponad rok zostal wylaczony z gry. No ale moze wyciagnie z tego odpowiednie wnioski.
O samej walce Dawson - Diaconu szkoda duzo mowic.... odzielny temat chyba tez nie potrzebny...
|
|
|
|
 |
Ranger
|
Pascal leży BHopowi, Dawson już nie.
Zbyt lotny na nogach , zbyt szybki i bezkontaktowy boks.
BHop to wie , stąd walki z Dawsonem zapewne nigdy nie bedzie.
|
|
|
|
 |
JARISS
|
A Jarris Gwahlur to nie tyle co jest fanem Diaconu, ale on po prostu nie lubi Dawsona i w kazdej walce Amerykanina z kims czolowki przewiduje jego porazke. Poza tym jest jeszcze ogolnie fanem LHW
Oj przesada ja nie taki zły jestem jak mnie kreują na różnych stronach bokserskich  a tak poważnie ja lubie Dawsona jest bardzo utalentowanym bokserem i ścisłą czołówką swiatową nie tylko w wadze LHW, nie prawdą jest że ja zawsze przewiduje jego porażkę, np z JP stwierdziłem i przestrzegałem że Pascal bedzie szybszy od niego! a jego styl walki nie bedzie pasował Dawsonowi ja dokładnie jeszcze raz oglądałem walki Pascala z Diaconu i ostatnie walki Dawsona byłem prawie pewny że przegra i nie pomyliłem się podobnie jak np w pojedynkach Valuev vs Chagaev czy Lyakhovich vs Brewster, Dawson był szybki ale na tle starych już Travera, Johnsona, Hardinga i mającego problemy z wagą wolnego Tomasza Adamka ale nie na tle szybkiego młodego Pascala!, nie wiem jak potoczy się walka Dawsona z Diaconu pewnie wygra Amerykanin UD:12 ale w rewanżu z Pascalem ponownie postawie na Kanadyjczyka.
Fanem LHW? racja ale bardziej bym powiedział że byłem kiedyś, oglądałem wtedy tylko boks od MW w górę teraz już dawno się wszystko pozmieniało zwłaszcza że LHW i HW są bardzo słabe najbardziej lubie wagę MW i SMW ale jak przystało na prawdziwego fana boksu oglądam wszystkie najważniejsze walki bokserskie poza tymi najlżejszymi koguty itd
|
|
|
|
 |
Red Skull
|
Dawson nie podobał mi się z Diaconu. To jego pierwsza walka pod okiem nowego trenera - Emanuela Stewarda, charakter przeciwnika, a co za tym idzie taktyka, którą przygotowali na Adriana Diaconu może wprowadzać w błąd, jakoby Dawson zmienił w znacznym stopniu swój styl boksowania. To nie jest do końca prawda, Dawson walczył zachowawczo, miał momenty, w których wyglądał bardzo dobrze trafiając luźno kombinacjami Diaconu.
W pewnym momencie zapomniał o radzie Stewarda i nie zamykał ciosów prawym sierpowym. Mało też było uppercutów po stronie Chada. Diaconu ewidentnie był "europejsko" ograniczony w tej walce, najlepiej to było widać w momencie, gdy próbował dojść do Dawsona na półdystans, dawał mu za dużo miejsca. Chociaż The Shark przeważnie był karcony to, gdy już dochodził do głosu to Dawson wydawał się być okrutnie dziurawy, gdyby Rumun był typowym puncherem - różnie to mogłoby się skończyć.
Ciekaw jestem efektów pracy Stewarda z Chadem Dawsonem i co tam wymyślą wspólnie na Hopkinsa. Na pewno nie zawalczy tak jak z Diaconu. Ewentualne zwycięstwo Chada z tym sportowym fenomenem - Hopkinsem byłoby największym zwycięstwem od czasu ogrania Tomka Adamka (biorąc pod uwagę sukcesy Polaka po porażce).
Na Dawsona przydałby się taka LHW wersja Martineza w prime, zna ktoś?
|
|
|
|
 |
|
|
 | |  |
|
Strona 1 z 1
|
Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość Zarejestrowani użytkownicy: None
|
nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum nie możesz edytować swoich postów na tym forum nie możesz kasować swoich postów na tym forum nie możesz głosować w ankietach na tym forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum You can post calendar events in this forum
|
|
|
|
|