Home    Forum    Szukaj    FAQ    Rejestracja    Zaloguj
Nowy temat  Odpowiedz Strona 1 z 2
Skocz do strony 1, 2  Następna
Kell Brook - Rafał Jackiewicz
Autor Wiadomość
Post Kell Brook - Rafał Jackiewicz 

Już jutro walka w Sheffield. Być albo nie być w światowym boksie dla Rafała. Jakoś jestem osobiście sceptycznie nastawiony do sukcesu Rafała, nie widzę w nim tej woli walki, tego pazura, może szaleństwa, które miał w poprzednich walkach, wydaję mi się, że po porażce na Słowenii Rafał się skończył, chciałbym się mylić...

Mój typ: TKO Brook okolice 8-10 rundy

Offline AIM Address View user's profile Send private message
Download Post Back to top Page bottom
Post Re: Kell Brook - Rafał Jackiewicz 

W pelni sie z Toba zgodze. Rafal jest juz zreszta za stary na dobre walki z lepszymi przeciwnikami. W starciu z Brookiem wg mnie polegnie przed czasem, znacznie szybciej.To juz nie jest ten sam zawodnik, ktorego znamy z pojedynkow sprzed dwoch-trzech lat.

Offline View user's profile Send private message

Brook to nic specjalnego jednak nie wypada tak o nim mówić w kontekście Jackiewicza. Brook z Jenningsem nie zachwycił ale miał problemy przed tą walką, zadyma w barze więc można Kellemu dać kredyt, że nie był w 100% gotowy. Z Michaelem, Brook pokazał, że nie jest zbyt dokładny, niezbyt sharp w swoich ciosach, ustawia rywala jabem by go punktować kombinacją jab, jab, straight, Jennings mu leżał, bo specjalnie sprytny i zawrotny w ringu to on nie był tym bardziej, że uniki głową nie były jego najmocniejszą stroną. Dalej co widziałem - nie jest wcale taki szybki ten Brook, dlatego też ma problemy z timingiem, a więc i dokładnością. Takiego Pacmana na pewno w tej szybkości nie ustawi, hehe, a Pacman - Brook wcale nie jest tak abstrakcyjne jak mogłoby się wydawać, gdyż Kell właśnie z Jenningsem wywalczył sobie prawo do walki  o WBO Manny'ego. Przynajmniej na papierze. Special K (brzmi znajomo?) ładnie za to czuje ten dystans, powraca z ciosem przy odchyleniu, co mu nieźle wychodzi. Nie jest jednostajny, mimo, że ciosy są dość przewidywalne to już tempo samej walki potrafi skutecznie podkręcić. Ma przeciętny cios - Michael Jennings przegrał po śmiesznej kontuzji łuka brwiowego.

O walce Anglika z Koteyem nie ma co pisać, Koteya nokautują panowie 0-2, 0-4 i 0-7...

Z Ndou podobał mi się. Wszystko co napisałem powyżej aktualne, w półdystansie za to bywa chaotyczny, podatny szczególnie na krótkie sierpy, natomiast ma piękny uppercut, za mało bił Lovemore'a na korpus. Oczywiście, że Pantera to już tylko dobry journayman i, że Brook ma przeciętny cios, niemniej jednak myślę, że zrobił pewien postęp. Ogólnie gość wydaje się być mocno niewygodnym. Potrafi się zarówno bić jak i punktować w zależności od postawy przeciwnika.

Jackiewicz? Jaki jest koń każdy widzi. Rafał ma jedynie szanse w półdystansie, w ścinaniu ringu, unikach, okrążaniu Brooka i wpadaniu w półdystans z sierpem. Ostrożnie na uppercut, nie dać się ustawić jabem do pykania. Gotowość Rafała na 24 rundy wojny...

PS. Widzę, że ratują troche cios Anglika Reyesami, Rafał musi też uważać do samego gongu, bo Brook lubi wypalić równo z gongiem co można było dostrzec z Lovemore
PS 2. Lovemore Dla Jonaka, tym bardziej, że waga niżej.

Typ: Brook W TKO

Postawiłem pare funtów u buka na to, że walka nie skońćzy się wcześniej, niż w 10 rundzie.
Myślę że Jackiewicz przegra na punkty lub w ostatnich rundach. Chociaż jeśli będzie walczył, jak w najlepszych swoich pojedynkach to jest szansa na wyrównaną walkę. Nie wierzę, że wygra przed czasem. Na punkty w Anglii nie ma szans raczej. Oby tylko sędziowie nie przerwali zbyt wcześnie, jak to mają w zwyczaju.

Rafał musi walczyć z zębem, a nie jak ze Słoweńcem.

_lucasz_ wrote: [View Post]
Oby tylko sędziowie nie przerwali zbyt wcześnie, jak to mają w zwyczaju.

No to wykrakaleś....

To przerwanie to kpina, Anglicy lubiący twardy boks nagle tacy delikatni to nie są szachy. Inna sprawa, że Jackiewicz zawiódł. Przegrał wszystkie rundy ciągle był w defensywie zadawał mało ciosów. Do tego momentu był znacznie gorszy. Jednak do końca walki było sporo czasu może w końcu Jackiewicz by sie bardziej odkrył i w końcu odważniej ruszył.
Sam Jackiewicz wiedział gdzie walczy co może sie zdarzyć i co ma robić. Nie realizował tego znów podobnie jak przed walką z Zavekiem w Lublanie więcej mówił niż robił.

Niech ja tylko dorwie tego sędziego ringowego. Też postawiłem że walka potrwa co najmniej 10 rund.
Brook będzie miał w rekordzie TKO 6 a powinno być raczej BBS 6 (British Bullshit Stoppage).

dajcie spokoj. totalna deklasacja

Brook? czy jak to sie pisze wygladal jak FMJ przy Rafale "ci kibice to pedaly" Jackiewiczu

sedzia oszczedzil troche zdrowia Rafalowi za co ten powinien mu byc wdzieczny...

JESTEM LEGENDA

http://www.boxing.pl/forum/dq/4824-termit.html

http://www.polskiring.com/viewtopic.php?f=7&t=2036
Offline AIM Address View user's profile Send private message

termit66 napisał(a): [View Post]
dajcie spokoj. totalna deklasacja

Brook? czy jak to sie pisze wygladal jak FMJ przy Rafale "ci kibice to pedaly" Jackiewiczu

sedzia oszczedzil troche zdrowia Rafalowi za co ten powinien mu byc wdzieczny...

GOWNO PRAWDA TERMIT QRWA

LUBU napisał(a): [View Post]
_lucasz_ napisał(a): [View Post]
Oby tylko sędziowie nie przerwali zbyt wcześnie, jak to mają w zwyczaju.

No to wykrakaleś....

To przerwanie to kpina, Anglicy lubiący twardy boks nagle tacy delikatni to nie są szachy. Inna sprawa, że Jackiewicz zawiódł. Przegrał wszystkie rundy ciągle był w defensywie zadawał mało ciosów. Do tego momentu był znacznie gorszy. Jednak do końca walki było sporo czasu może w końcu Jackiewicz by sie bardziej odkrył i w końcu odważniej ruszył.
Sam Jackiewicz wiedział gdzie walczy co może sie zdarzyć i co ma robić. Nie realizował tego znów podobnie jak przed walką z Zavekiem w Lublanie więcej mówił niż robił.
Szkoda mówic Lubu. Szoda Wasyla. Kpina.  Tak to jest jak jeden ma wiecej kasiury...

Nowy temat  Odpowiedz  Strona 1 z 2
Skocz do strony 1, 2  Następna

Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość
Zarejestrowani użytkownicy: None

Permissions List