Re: Kell Brook - Rafał Jackiewicz
Brook to nic specjalnego jednak nie wypada tak o nim mówić w kontekście Jackiewicza. Brook z Jenningsem nie zachwycił ale miał problemy przed tą walką, zadyma w barze więc można Kellemu dać kredyt, że nie był w 100% gotowy. Z Michaelem, Brook pokazał, że nie jest zbyt dokładny, niezbyt sharp w swoich ciosach, ustawia rywala jabem by go punktować kombinacją jab, jab, straight, Jennings mu leżał, bo specjalnie sprytny i zawrotny w ringu to on nie był tym bardziej, że uniki głową nie były jego najmocniejszą stroną. Dalej co widziałem - nie jest wcale taki szybki ten Brook, dlatego też ma problemy z timingiem, a więc i dokładnością. Takiego Pacmana na pewno w tej szybkości nie ustawi, hehe, a Pacman - Brook wcale nie jest tak abstrakcyjne jak mogłoby się wydawać, gdyż Kell właśnie z Jenningsem wywalczył sobie prawo do walki o WBO Manny'ego. Przynajmniej na papierze. Special K (brzmi znajomo?) ładnie za to czuje ten dystans, powraca z ciosem przy odchyleniu, co mu nieźle wychodzi. Nie jest jednostajny, mimo, że ciosy są dość przewidywalne to już tempo samej walki potrafi skutecznie podkręcić. Ma przeciętny cios - Michael Jennings przegrał po śmiesznej kontuzji łuka brwiowego.
O walce Anglika z Koteyem nie ma co pisać, Koteya nokautują panowie 0-2, 0-4 i 0-7...
Z Ndou podobał mi się. Wszystko co napisałem powyżej aktualne, w półdystansie za to bywa chaotyczny, podatny szczególnie na krótkie sierpy, natomiast ma piękny uppercut, za mało bił Lovemore'a na korpus. Oczywiście, że Pantera to już tylko dobry journayman i, że Brook ma przeciętny cios, niemniej jednak myślę, że zrobił pewien postęp. Ogólnie gość wydaje się być mocno niewygodnym. Potrafi się zarówno bić jak i punktować w zależności od postawy przeciwnika.
Jackiewicz? Jaki jest koń każdy widzi. Rafał ma jedynie szanse w półdystansie, w ścinaniu ringu, unikach, okrążaniu Brooka i wpadaniu w półdystans z sierpem. Ostrożnie na uppercut, nie dać się ustawić jabem do pykania. Gotowość Rafała na 24 rundy wojny...
PS. Widzę, że ratują troche cios Anglika Reyesami, Rafał musi też uważać do samego gongu, bo Brook lubi wypalić równo z gongiem co można było dostrzec z Lovemore
PS 2. Lovemore Dla Jonaka, tym bardziej, że waga niżej.
Typ: Brook W TKO
|