Home    Forum    Szukaj    FAQ    Rejestracja    Zaloguj
Nowy temat  Odpowiedz Strona 1 z 1

Mamona I Bóg ?
Autor Wiadomość
Post Mamona I Bóg ? 

Tomek ! Kochamy Cię za to co masz w głowię kiedyś publicznie poparłeś ekstremistów z LPR, teraz to g. ...

Tomasz Adamek: Dla mnie ojciec Rydzyk to kozak
http://www.sport.pl/boks/1,64992,67...k_to_kozak.html

"...jak sądze Polacy nigdy nie mieli klasowego pięściarza, którego mogli nazywać prawdziwym zwycięzcą przed Adamkiem. (...) Myślę, że oni byliby teraz podekscytowani nawet jeśli Adamek walczyłby z Królikiem Bugsem"
Offline View user's profile Send private message
Download Post Back to top Page bottom
Post Re: Mamona I Bóg ? 

Duncan, czy to jest dla Ciebie takie istotne czy tak naprawdę to kolejny pretekst do przyj...nia Adamkowi; bo mnie tak naprawdę g...no obchodzi,  że Tomek jest tak naiwny (albo mu za to zapłacili ) że gotów jest całować po sukience tatkę Rydzyka i opowiadac takie farmazony... może on pojmuje religijność własnie tak jak całe towarzystwo toruńskie i jego wierni-prawda jest taka, że takie pojmowanie religijności dotyczy pzrynajm niej 70% katolików w Polsce;

STACH wrote: [View Post]
Duncan, czy to jest dla Ciebie takie istotne czy tak naprawdę to kolejny pretekst do przyj...nia Adamkowi; bo mnie tak naprawdę g...no obchodzi,  że Tomek jest tak naiwny (albo mu za to zapłacili ) że gotów jest całować po sukience tatkę Rydzyka i opowiadac takie farmazony... może on pojmuje religijność własnie tak jak całe towarzystwo toruńskie i jego wierni-prawda jest taka, że takie pojmowanie religijności dotyczy pzrynajm niej 70% katolików w Polsce;

To jest szersza dyskusja. Wiesz, mówi się, ze w Polsce jest podział na Kościół Toruński i Kościół Krakowski. Adamek ze swoją niesamowitą zachłannością i takim niedorozwinięciem duchowym siada w jednym szeregu z moherami i Nowakami. Tylko trzeba tu poruszayć sprawę trochę braku opieki nad Tomkiem ponieważ samodzielny kontakt z mediami kończy się tragedią. Mu to po prostu szkodzi. Raz coś chopak z gór powie o dziwkach Gołoty, innym razem o Rydzyku. On powinien zdecydowanie tylko boksować, jak Masternak. Nie każdy jest Saletą...

Tyle było płaczu jak Dawid poszedł, przez pomyłkę, do więzienia. Że jaki to wizerunek, ze jaki przykład, wzór ... i to całe pseudo dydaktyczne pieprzenia. To co robi Adamek jest dużo gorsze. Zastanów się nad tym. Mnie jest wstyd, ze ten gość wspiera otwarcie to co w tym kraju najgorsze, to co degeneruje pojęcia Boga w każdym z nas. To jest obrzydliwe.

"...jak sądze Polacy nigdy nie mieli klasowego pięściarza, którego mogli nazywać prawdziwym zwycięzcą przed Adamkiem. (...) Myślę, że oni byliby teraz podekscytowani nawet jeśli Adamek walczyłby z Królikiem Bugsem"

Tak, zgadzam się, ze powinien boksować, boksować i jeszcze raz boksować... i a jeśli mówić to tylko o boksie, o swoim boksie... ale to w sumie nie jest aż tak szkodliwe-trzeba tylko mieć łeb na karku i swoje zdanie; wiesz jak ktoś lubi Adamka-ja go np. lubię (za jego boks nie za poglady) aczkolwiek nie tępo i bezkrytycznie to nie znaczy że razem z Tomkiem ma się obwiązac różańcem i modlić się ze słuchaczami i z tatką i robić z tego show.

Duncan wrote: [View Post]
Wiesz, mówi się, ze w Polsce jest podział na Kościół Toruński i Kościół Krakowski.

Wydaje mi się ze to podział umowny, stworzony pzrez ludzi z zewnątrz a nie jakaś rzeczywista granica przebiegająca między klerem i wiernymi w kosciele; faktycznie róznice sa chyba bardziej skomplikowane i nie aż tak jednoznaczne-bardziej parwdziwym wydaje mi się stwierdzenie, że coś w tym jest jesli chodzi o taki podział ale nie można wyznaczyć śsłej granicy takiego podziału.

Nowy temat  Odpowiedz  Strona 1 z 1

Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość
Zarejestrowani użytkownicy: None

Permissions List