Home    Forum    Szukaj    FAQ    Rejestracja    Zaloguj
Nowy temat  Odpowiedz Strona 1 z 5
Skocz do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Moje ulubione momenty w boksie
Autor Wiadomość
Post Moje ulubione momenty w boksie 

Nie koniecznie w kolejnosci:

-Druga runda rewanzu Goloty z Bowem.  Tato zaprosil mnie do knajpki, zaplacil za wejscie (bo rewanz byl tak oczekiwany ze knajpa kazala sobie placic za ogladanie, a na normalnej kablowej telewizji w domu walki nie bylo), postawil mi piwo, i siedlismy sobie przed ogromnym telewizorem z ogromnymi glosnikami.  Wielkie emocje podczas wejscia do ringu, choc hymn Polski zagrali w strasznie wolnym tempie.  Kazdy cios bylo wyraznie widac i slychac, co dodajac do lekkiego podchmielenia robilo straszne emocje.  No i w drugiej rundzie boom, Bowe nagle lezy, wstaje na niepewnych nogach, a Jim Lampley komentuje ze Golota sie do niego zbliza jak "cold assasin."  Ohhh.

-Foreman vs. Moorer.  George w swojej pierwszej karierze byl nieprzyjemnym bandziorem, ktorego wszyscy sie bali.  W drugiej przemienij sie na miskowatego dziadka, ale tak sie z niego smiali ze probowal come-back w wieku 45 lat.  W tej walce dostawal przez kazda minute kazdej rundy, az nagle Moorer lezal.  Udalo mu sie, i ponownie zostal mistrzem swiata.

-Tszyu vs. Judah.  Ten wspanialy taniec Zaba na koniec.  "Funky Judah," "Electric Judah," "The Zab Dance," nazwicjie ten taniec jak chcecie, chyba nigdy nie przestanie mnie rozsmieszac.  No i potem i jeden i drugi pokazali swoje prawdziwe charaktery w wypowiedziach i w zachowaniu.

-Ostatnia runda Trinidad-Vargas.  Znow w knajpie z tata.  Jeszcze piwa nie zamowilismy, a juz myslalem ze po walce jak Vargas spadal w pierwszej rundzie.  Ale swietny finish byl dopiero jedenascie rund, trzy piwa, i steak z frytkami pozniej.

-"Who's your daddy."  Bylem jednym z niewielu, ktorzy uwazali Barrere za faworyta w walce z Hamedem.  Wiekszosc myslala ze Meksykanin jest tylko glupim puncherem, ktory poszedl w gore do nowej kategori zeby dostac od wiekszego i szybszego punchera.  A okazalo sie ze Marco jest jednym z najbardziej inteligientych ludzi w ringu.  Barrera dominowal Hameda przez cala walke, az w ostatniej rundzie obrocil go plecami do siebie, wpchal mu twarz w naroznik, i zpytal sie "kto jest twoim tatusiem?" cos co Hamed podobno pytal swoich przeciwnikow jak wiedzial ze juz ma walke wygrana.

-Wywiady po walce Lewis-Klitschko.  Najpierw Larry Merchant musial sie mocowac o mikrofon z Lennoxem, ktory na sile go przekonywal ze jeszcze runda albo dwie i by znokautowal Ukrainca.  Z tylu widownia gwizdze, a mama Lennoxa krzyczy ze przeciez jej synek zasluzenie wygral.  A potem Merchant sie pyta starszego brata "jak udalo ci sie uniknac jego prawej reki?"  Vitali ma problemy z odpowiedzia, bo cala lewa strona jego twarzy jest rozszarpana przez prawa reke Lewisa.

Te momenty widzialem "na zywo" w telewizji.  Ale jest jeszcze jeden moment co bardzo lubie, chociaz wynik znalem dlugo przed ogladnieciem walki: Duran dostal straszny lomot w niecalych dwoch rundach od Hearnsa.  Ale na sam koniec usmiechnal sie szeroko do Hearnsa, tak jakby chcial powiedziec "ale mi sie to podoba, to dopiero jest fajne zycie."  Hearns za to wtedy chyba myslal "co do cholery mam zrobic zeby go chociaz troche zmartwic."

Offline View user's profile Send private message
Download Post Back to top Page bottom
Ja nie mam szcz?cia do ogl?dania moich ulubionych walk na ?ywo , ale co tam... jest du?o takich momentów , na szybkiego z pami?ci

bokserski moment:

- Holyfield vs. Cooper : Chyba moja ulubiona walka wagi ci??kiej , w 3 rundzie Holy dosta? bombe i polecia? na deski , po chwili dosta? jeszcze kilka i wygl?da? jakby nie wiedzia? gdzie jest , chwia? si? na nogach , sensacja by?a w powietrzu i nagle... nie wiem do dzi jakim cudem o?y? i zacz?? ?adowa? w Coopera takie serie ?e ma?o mu nie urwa? g?owy , pi?kny moment

poza bokserski

- Mayorga vs. Forrest I i II : W pierwszej walce zajebista scena jak Forrest robi? show przy wejciu , by? pewny siebie jak cholera i dochodz?c do ringu zobaczy? ?e Mayorga odchyla mu liny i macha r?k? ?eby si? pospieszy? , mia? g?upia mine   Wa?enie przed drug? walk? klasyka , Forrest wchodzi na wage i ma funt powy?ej limitu , Mayorga si? z niego mieje bierze pud?o kurczaków i ?r?c t?uste udka na wadze wa?y funt poni?ej limitu

Offline AIM Address View user's profile Send private message Visit poster's website
Uwielbiam Canuckowe tematy, z pomyslem, finezja, a nie o jakichs tam glupich walkach    A temat chcialem zalozyc bardzo podobny i niedlugo to zrobie.

A wracaj?c do tematu:

Roy Jones Junior - James Toney - 3 runda,
nigdy nie zapomn? tego knockdownu, smiech na sali, w dodatku takie momenty zostaja w mojej glowie i potem sam to robie jak walcze z kumplami  

Gatti - Ward II - ostatnie 10 sekund walki.
Jak pisa?em wy?ej tak cz?sto zdarza mi si? kopiowac wyczyny zawodnikow i te odmachy nog Gattiego jak i machanie prawa rekawica i wchodzenie z lewa na zawsze pozostanie w moim wielkim repertuarze bokserskim. A ostatnie 5 sekund walki i ta wymiana cios, za cios to klasyka...
Jak chce kolegom pokazac jak ta walka wygladala to puszczam im te ostatnie 10s i mowie ze 'oni tak przez 10 rund   '

Go?ota - Grant 1 round
Nigdy tego nie zapomne, jak mialem 9 lat i widzialem mojego ulubionego Go?ot? w tryumfuj?cych chwilach. Po walce pytalem si? taty, co si? sta?o?  

Judah - Spinks II KO
Za to, ze Spinks nie zlamal sobie kregoslupa.

Gatti - Gamache
Komentarz zb?dny  

De La Hoya - Quartey 12 runda
KD plus wymiana przy linach to jedna z lepszych ktore widzialem...

Holyfield - Lewis I   3 runda
Holy zapowiadal przed walka, ze znokautuje rywala w 3 rundzie i slowa prawie dotrzymal, Lewis by? juz niemal w innym swiecie...  Szkoda, ze sie nie udalo...  

I wiele, wiele wi?cej, ktore nie przychodza mi teraz do glowy...

A zapomnia?em o najlepszym

- Siedz?c u kumpla przy w??czonym ZDF nastawia?em sie na kolejn? niemieck? fars? , tym razem z ringu w Hannoverze gdzie Wladseline mia? katowa? jakiego podstarza?ego golfiarza z brzuszkiem Nigdy tego nie zapomne , pó? osiedla chyba obudzi?em i omal nie wybi?em g?ow? dziury w suficie

- Przypomnia?o mi si? te? jeszcze " I've got a question.... You got any excuses tonight Roy??"  Nie lubie Tarvera ale ten tekst mu si? kurde uda? ,  zw?aszcza w kontekcie tego co za chwile zrobi?

Offline AIM Address View user's profile Send private message Visit poster's website
GRB wrote: 
A zapomnia?em o najlepszym

- Siedz?c u kumpla przy w??czonym ZDF nastawia?em sie na kolejn? niemieck? fars? , tym razem z ringu w Hannoverze gdzie Wladseline mia? katowa? jakiego podstarza?ego golfiarza z brzuszkiem Nigdy tego nie zapomne , pó? osiedla chyba obudzi?em i omal nie wybi?em g?ow? dziury w suficie

Mowisz o walce z Sandersem? Ja np. w walce z Ulrichem, jak go Adamek pacnal zaczalem krzyczec na cale osiedle: 'Nie wstanie, nie wstanie :!:', a potem w tancu radosci, gdy 'nie wstal' nadepn??em ojcu na nog? i skonczyla si? rado?  

faworyt numer jeden:
go?ota-bowe 2 czwarta runda i darcie sie salety to koniec to koniec riddick bowe pada na deski.co pi?knego

mayorga-trinidad i to co zrobi? ricardo w pierwszej rundzie oraz za ten nokaut na stoj?co w czwartej.chodzi?em po suficie z emocji.

gatti-ward 3 i pod koniec ,której rundy taka soczysta wymiana

holyfield-bowe 10 runda co jeszcze trzeba dodawa??chyba najlepsza runda w historii HW

Jak Corralesowi zacz??o "wchodzi?" w 11 rundzie z Castillo
Ca?a Go?ota-Bowe II (zajebista walka, zajebisty komentarz...)
W?ad - Sanders
W?ad - Brewster
Jeszcze nie widzia?em W?ad-Purrity ale ju? mog? do listy doda?
Ta?cz?cy Judah
Mina Tiozzo gdy posadzi? Michalczewskiego (kas? wtedy zgarn??em i lubi? ten moment)

W?ad - Tiger Woods chyba na miejcu pierwszym jesli chodzi o te ulubione. Go?y to ochywicie 2. runda rewanzu z Ridickiem i posk?adanie Granta na "dzien dobry". Szkoda ze sie sko?czy?o jak sie sko?czy?o. W zasadzie wszystkie wielkie walki, nawet te najwieksze zagranicznych bokserow to juz inny poziom adrenaliny.

Offline View user's profile Send private message
Niezapomniana walka do dla mnie Lewis - Golota. Jeszcze sie nie zaczela a juz bylo koniec. Tuz przed rozpoczeciem sie owej walki chcialem sobie szybko przyniesc zimniutkie piwko z lodowki. Gdy wrocilem to bylo juz koniec. Widzialem tylko Golego nakrytego wlasnymi nogami. Niezapomniana walka, ktorej nie widzialem...)

Klitsch.K.O. wrote: 
Lewis - Golota. Widzialem tylko Golego nakrytego wlasnymi nogami.

No to ?le widzia?es bo Go?ota w walce z Lewisem nie nakry? si? nogami.

Offline AIM Address View user's profile Send private message

Nowy temat  Odpowiedz  Strona 1 z 5
Skocz do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość
Zarejestrowani użytkownicy: None

Permissions List