Home    Forum    Szukaj    FAQ    Rejestracja    Zaloguj
Nowy temat  Odpowiedz Strona 1 z 11
Skocz do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następna
Go to page   
Mundial 2010
Autor Wiadomość
Post Mundial 2010 

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej trwają w najlepsze, a na forum cisza. Za nami kilka spotkań i trzeba przyznać, że większość meczów nie była porywająca, aż do wczoraj. Piękny futbol i ofensywny styl, którego konsekwencją były wielość akcji podbramkowych oraz grad goli zafundowali kibicom Niemcy pokonując 4:0 Australię (a mogło być więcej). I to oni na razie wyrastają na pierwszego faworyta mistrzostw. Anglia i Argentyna zagrali nieźle, ale bez polotu, zaś Francja rozczarowała. Ciekawe co pokażą przedmundialowi faworyci, mianowicie Hiszpanie i Brazylijczycy.

Offline AIM Address View user's profile Send private message
Download Post Back to top Page bottom
Post Re: Mundial 2010 

Przez najbliższy miesiac jak dla mnie boks schodzi na dalszy plan teraz liczy sie tylko futbol. Oglądam wszystko jak leci. Niemcy jak to Niemcy ta międzynarodówka daje im sporo polotu, którego brakowało im kiedyś kiedy ich reprezentacja składała sie z Niemców a nie Brazylijczyków, Hiszpanów, Turków czy Tunezyjczyków z niemieckim paszportem. W ostatniej dekadzie 3 razy dochodzili do finału wielkich imprez. Ja jednak myślę ze w fazie pucharowej ktoś ich zatrzyma. Czekam na Hiszpanów, Brazylijczyków i Holendrów. Ci pierwsi mają niesamowita ekipę, która jest w stanie przejechać sie walcem po wszystkich. Argentyna nie zachwyciła szczególnie w defensywie. Myślę że dojda góra do ćwierćfinału. No i jak zwykle nieobliczalni Włosi którzy mogą grać mało widowiskowo ale niesamowicie skutecznie. Szkoda mi Serbów, bardzo lubie tą nację, ale w wielkich imprezach zazwyczaj zawodzą mają wielu świetnych zawodników, tylko bez armat z przodu. Zigić i Pantelić to nie poziom Sawo Milosevca czy Predraga Mijatovica.

Offline View user's profile Send private message

Jak juz dyskutujemy w innym temacie o Szwajcarii to przed chwila sprawili jak narazie największa sensacje pokonując faworyzowaną Hiszpanie. Świetna defensywa, trochę szczęścia i stało sie cos mało możliwego. Być moze tak jak 4 lata temu Szwajcarzy będą jedna z rewelacji turnieju. Jak teraz na tym tle wygląda nasze 0:6 z Hiszpanami   Chile też pokazało kawałek dobrego futbolu, moze być bardzo ciekawie w tej grupie.

Wynik to sensacja, choć Helweci zwycięstwo zawdzięczają wielkiemu szczęściu, którego Hiszpanom zabrakło. Sądzę, iz pozostałe dwa mecze Hiszpanie wygrają, bo inaczej byłaby mega-sensacja gdyby faworyt nr 1 nie wyszedł z grupy.

ciekawie sie zrobilo w tej grupie, poniewaz hiszpanie musza teraz zgarnac komplet punktow do zajecia 2 miejsca w grupie( przy odpowiednich wynikach rywali) a wtedy w 1/8 czekac bedzie prawdopodobnie brazylia... czyli mozemy miec hit juz w poczatkowej fazie pucharowej, szkoda hiszpanow bo zasluzyli na wysokie zwyciestwo, ale coz, ciezko graz przeciwko druzynie broniacej sie momentami w 9-10 zawodnikow, naszego 0-6 z hiszpania nie mozna porownywac z meczem ze szwajciaria, przede wszystkim my przyjelismy otwarta gre, a szwajciaria od 1 gwizdka postawila wszystko na obrone i kontrataki (skuteczne jak sie okazalo). cieszy mnie zwyciestwo urugwaju, kibicuje im, meksykowi, wksowi i argentynie

Ta nasza otwarta gra to było tylko kilka pierwszych minut do momentu straty bramki, później to już była obrona Częstochowy do tego z marnym skutkiem. Do tego kim trzeba być zeby przeciwko takim grajkom jak Hiszpanie bajdurzy coś o otwartej grze? Smuda w tym momencie zachował sie jak szkoleniowiec klasy B. O wiele lepsze druzyny nie zrobiły by tego. Na dzień dzisiejszy poleglibyśmy z takimi Szwajcarami do zera.
Dzisiaj prawdopodobnie polegnie Grecja i jko pierwsza pożegna sie z marzeniami o strefie pucharowej. Ciekawie moze być w starciu Argentyny z Koreańczykami. żółci są niesamowicie wybiegani i niewygodni, a Argentyna jakoś mnie nie przekonuje.

Pablo wrote: [View Post]
Przez najbliższy miesiac jak dla mnie boks schodzi na dalszy plan teraz liczy sie tylko futbol. Oglądam wszystko jak leci. Niemcy jak to Niemcy ta międzynarodówka daje im sporo polotu, którego brakowało im kiedyś kiedy ich reprezentacja składała sie z Niemców a nie Brazylijczyków, Hiszpanów, Turków czy Tunezyjczyków z niemieckim paszportem. W ostatniej dekadzie 3 razy dochodzili do finału wielkich imprez. Ja jednak myślę ze w fazie pucharowej ktoś ich zatrzyma. Czekam na Hiszpanów, Brazylijczyków i Holendrów. Ci pierwsi mają niesamowita ekipę, która jest w stanie przejechać sie walcem po wszystkich. Argentyna nie zachwyciła szczególnie w defensywie. Myślę że dojda góra do ćwierćfinału. No i jak zwykle nieobliczalni Włosi którzy mogą grać mało widowiskowo ale niesamowicie skutecznie. Szkoda mi Serbów, bardzo lubie tą nację, ale w wielkich imprezach zazwyczaj zawodzą mają wielu świetnych zawodników, tylko bez armat z przodu. Zigić i Pantelić to nie poziom Sawo Milosevca czy Predraga Mijatovica.

Bez przesady. Akurat ci twoi Hiszpanie to tylko polowka Hiszpana , ktory w miedzynarodowych meczach sie wogole nie sprawdza. Tunezyjczyk (zdaje sie tez tylko ojciec) jest bardzo solidny ale nie powala. Brazylijczykow jest jeden i to wyszedl bardzo pozno. Pozostaje ten mlody Turek ktory jak dla mnie jest rewelacyjny. Moim zdaniem temu zespolowi bardzo pomogla .....kontuzja Ballacka. Moge sobie wyobrazic ze wielu mlodych pilkarzy czuje sie lepiej bez niego na boisku... Nie zapomniec o trenerze Joachimie Löw. Tak swietnego taktyka a zarazem "trenera-czlowieka" Niemcy nie mieli chyba nigdy.

Ja sie wcale nie dziwie ze Szwajcarzy zrobili niespodzianke. Maja za trenera jednego z najwybitniejszych ostatnich 20 lat.

Ja nie mówie tylko o tym mundialu ale i o tym z Koreii i Japonii i o ostatnim Euro. Jak zaczeli rozdawać paszporty i korzystać z imigrantów to ich futbol zmieniał sie na ładniejszy dla oka. Pamiętasz euro w Anglii, Niemcy to wygrali ale styl był ciężki dla oka, teraz jest co innego.
Kto brylował z Australią, dwóch kolesi urodzonych w Polsce, Turek i młody Mueller. Co do Szwajcarów to Hitzfeld po wczorajszym meczu powiedział znamienne słowa ze z Hiszpanami nie mozna grać otwartego futbolu bo to samobójstwo. I tak zagrali, do tego Hiszpanie mają samoluba Torresa który im tylko partaczył akcje.

Pablo wrote: [View Post]
Ja nie mówie tylko o tym mundialu ale i o tym z Koreii i Japonii i o ostatnim Euro. Jak zaczeli rozdawać paszporty i korzystać z imigrantów to ich futbol zmieniał sie na ładniejszy dla oka. Pamiętasz euro w Anglii, Niemcy to wygrali ale styl był ciężki dla oka, teraz jest co innego.
Kto brylował z Australią, dwóch kolesi urodzonych w Polsce, Turek i młody Mueller. Co do Szwajcarów to Hitzfeld po wczorajszym meczu powiedział znamienne słowa ze z Hiszpanami nie mozna grać otwartego futbolu bo to samobójstwo. I tak zagrali, do tego Hiszpanie mają samoluba Torresa który im tylko partaczył akcje.

Niemcy juz w latach 70-tych mieli pol-murzyna (nazwiska nie pamietam), lub takich mieszancow jak Felix Magath (Puerto Rico), czy graczy polskiego pochodzenia jak (Libuda, Littbarski,Wosz) . Pare lat temu gral jeszcze totalnie czorny murzyn z Ghany Gerald Asamoh. Jednak nie byli oni az tak wybitni.

Co do jakosci gry to najlepszy mecz ktory widzialem w wykonaniu niemieckiej druzyny to 1/8 MS w 1990 roku (kiedy to Rajkaard oplul Klinsmanna).

Mi sie wydaje ze to Löw , jako trener mlodej generacji wprowadzil inna filozofie kopania. Tak szczerze mowiac to ja od lat nie ogladam meczy Niemcow.  Jednak teraz przy tej najmlodszej niemieckiej druzynie od 76 lat ! (srednia 25 lat), bez jakis Ballackow i Fringsow,  zaczynam im kibicowac.

Quote:
Niemcy juz w latach 70-tych mieli pol-murzyna (nazwiska nie pamietam), lub takich mieszancow jak Felix Magath (Puerto Rico), czy graczy polskiego pochodzenia jak (Libuda, Littbarski,Wosz) . Pare lat temu gral jeszcze totalnie czorny murzyn z Ghany Gerald Asamoh. Jednak nie byli oni az tak wybitni.

Właśnie o to chodzi wcześniej to były marginalne postacie, teraz zaczynają grać pierwsze skrzypce. Co do Loewa to sami Niemcy przyznawali ze podczas poprzedniego mundialu Klinnsman to była tylko twarz promująca to wszystko, cała czarna robote odwalał właśnie jego asystent. Chyba po tych mistrzostwach stracą Joachima, wiadomo ze w klubie płacą więcej niz w reprezentacji, a na propozycje narzekać nie moze. Zreszta tobie tego nie musze pisac ty to z racji zamieszkania wiesz najlepiej.

Uche kiedyś nieźle pomykał w Wisle ośmieszając min. kopaczy z Schalke teraz strzela na mundialu. Jedne z nielicznych przypadków kiedy to obcokrajowiec grający w polskiej lidze potrafi zrobić karierę po wyjeździe.

Nowy temat  Odpowiedz  Strona 1 z 11
Skocz do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następna

Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość
Zarejestrowani użytkownicy: None

Permissions List