Home    Forum    Szukaj    FAQ    Rejestracja    Zaloguj
Nowy temat  Odpowiedz Strona 1 z 1

Rękawice Bokserskie
Autor Wiadomość
Post Rękawice Bokserskie 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Pomyślałem, że warto by podyskutowąć troche o rękawicach bokserskich. Które wg Was sa najlepsze i pod jakim względem.
Ponoć najtwardszymi rękawicami z najmniejszą iloscią wyściółki są Reyesy, Everlasty do tej pory też były jednymi z  tych mniejszych i twardszych, ostatnio jednak coś zmienili i też sa bardziej "puchate". Dziwi mnie natomiast czego bokserzy używają takich jak Granty. To juz typowe poduchy, trudniej w nich znokautować rywala czy zrobić rozcięcie.
we wczorajszym pojedynku Adamek pierwszy raz testowął Granty, bo jak wiadomo to w  nich najprawdopodobniej będzie musiał walczyć z Kliczkami których jest to ulubiona firma. Dziwne, z enie próbował jak Arreola czy Johnson przekonać Kliczke by ten zgodzil się np na Everlasty. miał by w nich o wiele większe szanse pocharatać Ukraińca.

Offline View user's profile Send private message
Download Post Back to top Page bottom
Post Re: Rękawice Bokserskie 

Vit zadaje tak duzo ciosow ze niepotrzebuje puncherskiej rekawicy, a przy okazji oszczedza sobie facjate.
Wlad uzywa poduszkowej rekawicy w wiadomym celu - dla ochrony szklanej szczeki.

Vit niegdys walczył w Reyesach, choćby z Lewisem czy Sandersem dopiero po powrocie za przykładem brata zaczął wkładać "mięciutkie jak kaczuszka" Granty

Duże rękawice po pierwsze chronią dłonie przed urazem, jest mniejsza szansa na uszkodzeniu przy trafieniu np w czoło, biodro bądź łokieć. Floyd Mayweather stosował rękawice marki "Winning" aby chronić łapska. Saul Alvarez dopiero co ich używał (powinny sie tu znależc jako zdjęcie), podobnie Erik Morales. Używa sie ich głownie w Japonii badz przy kontuzjogennych dłoniach. Potem jednak sie okazało ze cornermen tak dobrze bandażuje Mayweatherowi dłonie ze urazy przestały wracać. Ten człowiek to bodajże Miguel Diaz lub taki inny stary w berecie z bardzo wieloma hmmm małymi broszkami (nie moge sobie przypomnieć nazwiska). Po drugie dużymi rękawicami łatwiej jest sie bronić bo sa po prostu wieksze, a do tego poniewaz bardziej puchate to uderzenie w gardę mniej szkodzi chronionej głowie pod nimi. Korzystają na tym defensorzy bez specjalnego ciosu, stosujący gardę, typu Mayweather. "Granty" to zapewne obowiazkowy warunek podjecia walki z Kliczkami, ale nie jestem pewien czy tak super amortyzują. Moze to kontrakt reklamowamy, ze oni i ich przeciwnicy beda w takich wystepować? Samuel Peter, puncher w końcu, uzywal takich w kilku walkach (min. pierwszej z Toneyem), a trudno uwierzyc by brał pieluchy facet bazujacy na pierdzielnieciu. "Everlasty" ponoć sa lepsze dla zawodnikow mających dłuzsze palce. Trudno o intensywną dyskusje w tym temacie gdyż w zasadzie wszystko co mamy to plotki i opowiesci a wiekszosc rękawicy profesjonalnej w reku nie miała. Ja mam obecnie rękawice treningowe "SDI" 12 oz (bardzo sobie chwale), a kiedys mialem profesjonalne "SDI" 10 oz, takie w jakich Julio Cesar Vazquez pokonał i 5 razy położył na deskach Ronalda "Winky" Wrighta.

Obecny design "Grantów" obrzydliwie ssie. Ten ich rysunek na rękawicy to czysty kicz. Ja nie wiem jak można sie tak stoczyć. Zawsze chciałem mieć dokładnie taki model czarnych "Grantów" z przeszłości:

Image

Quote:
Ten człowiek to bodajże Miguel Diaz lub taki inny stary w berecie z bardzo wieloma hmmm małymi broszkami (nie moge sobie przypomnieć nazwiska)

Rafael Garcia, tak tylko dopowiem dla ścisłości.
http://www.youtube.com/watch?v=jDltFtjDcAk

Pamiętam jak przy okazji walki De la Hoya-Maywether Floyd robił awanturę o to, że Oscar nie chce Grantów tylko Reyesy własnie ze względu na problemy z  dłońmi.
Image
Ostatecznie walczyli właśnie w tych twardszych.
Ja osobiście z bardziej znanych marek miałęm okazje stestowac Everlasty i Adidasy.Everlasty wydały mi się małe i ciasne,ale dla mnie akurat było to zaletą.
Jeśli chodzi o Reyesy to gęba boli od samego patrzenia i własnie dlatego planuje je sobie kupić,wkońcu to nie ja bede z nich obrywał;)
Obecnie sparuje w adidasach i wykańczam Shogun 10 które służyły mi łądnych pare lat(naprawde twarde)

http://www.youtube.com/watch?v=f4t-t0D0iIw
http://www.youtube.com/watch?v=UJDN6Wf4CtA&feature=related

Nowy temat  Odpowiedz  Strona 1 z 1

Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość
Zarejestrowani użytkownicy: None

Permissions List