|
Strona 1 z 36
|
 | The Best Of Polskiring |  |
| Autor |
Wiadomość |
ciul
|
 The Best Of Polskiring
Panowie mili, mylicie się bardzo. Jackiewicz już zrobił karierę - prymitywa do potęgi.
Ktoś może czytał z nim wywiad w poniedziałkowym Metrze?
Kilka kawałków tutaj:
http://sportfan.pl/artykul/8581/las...zczy-intelektem
"Czy jestem gotowy na wielką popularność? Szczerze? Laskę na to kładę".
Niedawno zdradziłem jednej z gazet, że moje marzenie to BMW7. Potem usłyszałem komentarze w stylu „bandycki samochód”. I ja mam się tym przejmować? BMW to moje marzenie i mam w dupie, że ktoś myśli, że to dresiarski samochód. Nie mam racji?
Plus określenie, że będzie "się woził" BMW7.
I to najlepsze:
"Stałem kiedyś na bramkach w dyskotece i często pięści szły w ruch. Ale nigdy nie wziąłem nikogo na buty z ekipą pięciu kolegów." - powód do chwały wśród marginesu.
Cwaniak i margines. I się jeszcze tym szczyci i rozpływa. A niektórzy mówili o angielskim Adamka ....
|
|
|
|
 |
longer
|
 Re: Rafał Jackiewicz - Isaac Hlatshwayo
Jackiewicz- solidny bokser bez dwóch zdań. niestety poza ringiem on i ta jego mrówka zajeżdżają mi jakims półświatkiem  nigdy nie chciałbym go poznac... ani jego samego , ani jego znajomych
|
|
|
|
 |
piastow
|
osobiscie mialem okazje zamienic z nim kilka zdan i stwierdzam, ze to prosty, ale równy facet
|
|
|
|
 |
ciul
|
"Laskę na to kładę", "mam w dupie", "się woził"
To sa... zarzuty wobec Jackiewicza?
http://www.youtube.com/watch?v=TkMh-WaWMJo&NR=1
Zgadzam się, tak Rafał "Margines" Jackiewicz powinien zrobić  , a potem ty jako wtórujący typowi z Pragi. A tak niedawno jeszcze wyśmiewałeś jakiegoś gostka chyba na boxingforum co handlował jakimiś duperelami na stadionie na warszawskiej Pradze, wytykając mu właśnie, że pracuje w plebsowskiej dzielnicy.
Proponuje rzucic okiem na link ponizej gdzie widac jak powszechnie znani, wyksztalceni, nagradzani, bardzo dobrze zarabiajacy i wplywowi Polacy potrafia mowic w zyciu prywatnym. Znalem jednego profesora uniwersytetu ktoremu zdarzalo sie podobnie. A ktos jeszcze pamieta "kurwe" rzucona na sale sejmowa przez spokojnego i opanowanego marszalka Zycha?
http://www.youtube.com/watch?v=SzTfsyvjBHw
Dałeś dupy! Jasne, że wykształceni rzucają mięsem dużo, np. Tomasz Lis uwielbia, Durczok też lubi, ale co innego jest rzucić bluzgiem, a czym innym takie całe zwroty prosto z Pragi dawać i to z tymi butami jeszcze  Nie wspominam już szerzej o komentarzach w studio przed walką Adamek-Banks. Pytają go jako boksera co w praktyce robi się w szatni, a on, że Adamek na pewno nie siedzi w pizzerni i ten cwaniaczkowaty uśmieszek. Buc i prymityw.
Zreszta dla boksera to nawet lepiej jak ma "kolorowy" background, jest kontrowersyjny i niegrzeczny.
Tak, ale coś jak Tyson to tak. A nie drobne cwaniaczkowanie. Jak walić, to kurwa z grubej rury, a nie popierdywać.
A co do Adamka to pamietam jak na Kondera (bylego wspolpracownika, ktoremu byl winien pieniadze) mowil dziennikarzowi, ze ten "kurwy Golocie sprowadza". Golocie czyli znajomemu "Górala". Dziennikarz to nagral, Golota uslyszal, Adamek przegral proces, przepraszal i placil.
Adamek jest zakłamany, podobnie jak ty.
Mam ksywę dla Rafcia.
Rafał "Margines" Jackiewicz
@longer, czy to jest ta mrówka?
|
|
|
|
 |
Talib
|
Gwahlur, Durczok używa łaciny kiedy kamera jest wyłączona (a przynajmniej powinna być ) i kiedy jest podenerwowany. Jackiewicz używa łaciny w wywiadzie (który pewnie mógł jeszcze autoryzować) czyli w momencie gdy można pomyśleć co się mówi i nie jest się filmowanym ukrytą kamerą. Ja rozumiem, że masz słabość do BKP, ale pewnych zarzutów nie da się wybronić- zahaczając oczywiście "przy okazji" o Adamka
____________ mój blog o literaturze:
www.cafesnob.blog.pl
|
|
|
|
 |
Duncan
|
Gwahlur, Durczok używa łaciny kiedy kamera jest wyłączona (a przynajmniej powinna być ) i kiedy jest podenerwowany. Jackiewicz używa łaciny w wywiadzie (który pewnie mógł jeszcze autoryzować) czyli w momencie gdy można pomyśleć co się mówi i nie jest się filmowanym ukrytą kamerą. Ja rozumiem, że masz słabość do BKP, ale pewnych zarzutów nie da się wybronić- zahaczając oczywiście "przy okazji" o Adamka 
Jakich k. zarzutów ? To jest bokser, gość, który zarabia na życie pięściami. Naprawdę do jego wizerunku nie pasuje... no właśnie co ? Jest wulgarny, przeklina co drugie słowo ?
Mam w dupie ? Laske na to kładę ? Phi, no i co ? Musisz się Talib wychowywać w bardzo ascetycznym środowisku...
P.S
A akurat to, Kolego, ze mówi jak myśli do kamery, a niczego nie udaje, nawet jeśli ten obraz nie jest idealny, to jest duzy plus. Wolisz, zeby pierdo... jak poje... katechaty a potem robił to co robił ? Be Real
____________ " ...jak sądze Polacy nigdy nie mieli klasowego pięściarza, którego mogli nazywać prawdziwym zwycięzcą przed Adamkiem. (...) Myślę, że oni byliby teraz podekscytowani nawet jeśli Adamek walczyłby z Królikiem Bugsem"
|
|
|
|
 |
Talib
|
Jakich k. zarzutów ? To jest bokser, gość, który zarabia na życie pięściami. Naprawdę do jego wizerunku nie pasuje... no właśnie co ? Jest wulgarny, przeklina co drugie słowo ?
Mam w dupie ? Laske na to kładę ? Phi, no i co ? Musisz się Talib wychowywać w bardzo ascetycznym środowisku...
P.S
A akurat to, Kolego, ze mówi jak myśli do kamery, a niczego nie udaje, nawet jeśli ten obraz nie jest idealny, to jest duzy plus. Wolisz, zeby pierdo... jak poje... katechaty a potem robił to co robił ? Be Real

Mnie nie interesuje jakim językiem posługuję się Jackiewicz, bo rzadko czytam wywiady z bokserami i nie wymagam od nich cudów, bo to faceci, którzy zarabiają na życie biciem się po buzi. Mówiąc "zarzut" mam na myśli to co wypomniał ciul. Skoro Gwahlur rozpoczął polemikę z ciulem to jasne jest, że stara się on odeprzeć te "zarzuty".
Każdy może kreować taki wizerunek jaki mu się podoba. Ja raczej rzadko jeśli nie powiedziec nigdy nie komentuję wizerunku boksera. Podobnie jest w tym przypadku. Nie komentuję wizerunku Jackiewicza. Takie rzeczy mnie po prostu nie interesują. Ja się kreowaniem własnej sylwetki fascynował w młodzieńczych latach. Odnoszę się tylko do konkretengo porównania dokonanego przez Gwahlura.
www.cafesnob.blog.pl
|
|
|
|
 |
Talib
|
Gwahlur, Durczok używa łaciny kiedy kamera jest wyłączona (a przynajmniej powinna być ) i kiedy jest podenerwowany. Jackiewicz używa łaciny w wywiadzie (który pewnie mógł jeszcze autoryzować) czyli w momencie gdy można pomyśleć co się mówi i nie jest się filmowanym ukrytą kamerą.
1) "Laskę na to kładę", "mam w dupie", "się woził" to jest łacina?
2) Gdyby nawet Jackiewicz uzywal jej publicznie a Durczok prywatnie to by znaczylo predzej ze Jackiewicz, w odroznieniu od Durczoka, jest szczery w swoich publicznych wypowiedziach a nie ze jest marginesem.
3) Ukryta, umieszczona naprzeciwko, kilku kilogramowa kamera we wszechstronnie filmowanym studiu telewizyjnym na pare chwil przed ogolnokrajowa transmisją?
Ja rozumiem, że masz słabość do BKP, ale pewnych zarzutów nie da się wybronić- zahaczając oczywiście "przy okazji" o Adamka
Epizod Adamka w tym temacie to rozpoczal ciul. Natomiast fakt ze Jackiewicz nie jest marginesem bo powiedzial "laskę na to kładę", "mam w dupie", "się woził" ma byc nie do wybronienia?:):)
Gdybym mial slabosc do BKP to bym np. bronil Kolodzieja, Bonina czy Bieniasa, twierdzil ze Kostecki wcale nie jest slaby od czasu Kanfuah albo wtorowal niektorym jakoby Andrzej Wawrzyk byl jednym z najlepszych HW-prospectow na swiecie. Tymczasem...
1. Kłade na to laske i mam w dupie to jest łacina w wywiadzie dla prasy. Gdyby to było jeszcze na żywo to moze bym zrozumiał.
2. Można być i szczerym i być marginesem. Nie wiem dlaczego to miałoby się wykluczać. Nie wnikam też w szczerość i nie szczerość Durczoka.
3. Ukryta w takim sensie, że Durczok nie wiedział, że jest filmowany.
4. Ciul wspomniał o tym, że niektórzy (czyli min. Ty) zarzucali słaby angielski Adamkowi. Ty w ripoście przeszedłeś do swojego konika. Objeżdżania Adamka.
5. Jakbyś nie bronił Jackiewicza i gdybyś nawet wierzgał nogami to nie udowodnisz nikomu tutaj, że tak wszyscy mówią w wywiadach.
6. Gdybyś bronił Bonina i całej reszty to podejrzwałbym, że pracujesz w BKP. Tak podejrzewam tylko, że masz słabość do nich  Zresztą, tonie jest tylko moja obserwacja.
www.cafesnob.blog.pl
|
|
|
|
 |
POLboks
|
Panie ciul raczej prosilbym o bardziej spokojne i kulturalne posty
|
|
|
|
 |
Talib
|
Gwahlur napisał(a): Wiec mozna to nazwac "prasową łaciną" a nie poprostu "łaciną" tak jak ty to zrobiles.
Prasowa zas łacina nie robi z nikogo marginesu. Nawet zwykla nie robi.
Jasne, że zwykła nie robi. Zalezy w jakim kontekście jest też używana. Nikt nie powie o Urbanie, że jest marginesem. Wszystko dopełnia biografia. Nie da się ukryć, że Rafał ma życiorys przestępczy. KOmentując taki wywiad można więc użyć stwierdzenia, że posługuję się on językiem ludzi z marginesu. Tak de facto jest.
Gwahlur napisał(a): Nie twierdzilem ze szczerosc wyklucza bycie marginesem, tylko ze z owych wypowiedzi Jackiewicza nie mozna wylowic tego ze jest marginesem, tylko conajwyzej szczerosc.
No, jasne. Każdy udzielający wywiadu gdzie mówi o tym co ma w dupie i na co kladzie laske oraz o kopaniu lezacych jest po prostu szczery
Gwahlur napisał(a): Moim konikiem nie jest objezdzanie Adamka tylko dopelnianie obrazu.
Skoro "wszyscy" z wyrazna podnieta mowia o zaletach ukochanego Adamka (czestokroc je przekoloryzujac) zas o wadach przyciszonym glosem, półprawdy, cale kłamstwa albo wcale, to ja mowie uczciwie o wadach abysmy mieli pełen obraz sytuacji. U znienawidzonego Diablo jest na odwrot.
Wiesz, trudno być sędzią we własnej sprawie. Dla mnie mówienie o hipokryzji Górala w temacie o Jackiewiczu wykracza poza "dopełnianie obrazu" chyba, że Ty w każdym możliwym poście chcesz dopełniać obrazu abyśmy broń Boże nie zapomniali, że Adamek to hipokryta i matoł z angielskiego.
Gwahlur napisał(a): To prawda, malo kto jest szczery w wywiadach.
Niby dlaczego ? Że niby każdy klnie i mówi o kopaniu leżących, ale na czas wywiadu przemilcza niewygodne fakty ?
Gwahlur napisał(a): Od pracownika BKP to mozna by sie spodziewac twierdzen ze Kostecki ma szanse na bycie mistrzem 175, ze Wawrzyk bedzie prawdziwym championem HW, ze Bienias jest jednym z najlepszych 140 na swiecie, ze Kolodziej jednym z najlepszych 200. Tymczasem juz samo bronienie Bonina, Bieniasa czy Kolodzieja wydaje sie absolutnie konieczne przy byciu "masz słabość do BKP". Ja tego nie robie. Ba! publicznie wrecz twierdze, ze wartosci sportowej owych panow nie cenie zbyt wysoko a nawet ze ich pojedynki bojkotuje.
Przecież nawet yale nigdy nie mówił, że Bonin będzie mistrzem HW mimo że jest właścicielem BKP. Moim zdaniem wystarczające do posiadania słabości są poglądy prezentowane przez Ciebie. Chwalenie Diablo przy jendoczesnym deprecjonawniu Adamka , dostrzeganie zwycięstw zawodnika danej grupy gdzie większość go nie widzi (Jackiewicz w pierwszj obronie EBU) czy chociażby ta dyskusja. W ogóle zabawne jest, że ze stuprocentową pewnością orzekasz co powinien mówić user mający słabość do BKP. Nie wiedziałem, że w czystym teoretyzowaniu o rzeczach nie możliwych do zdefiniowania można mieć aż taką pewność siebie
www.cafesnob.blog.pl
|
|
|
|
 |
|
|
 | |  |
|
Strona 1 z 36
|
Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość Zarejestrowani użytkownicy: None
|
nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum nie możesz edytować swoich postów na tym forum nie możesz kasować swoich postów na tym forum nie możesz głosować w ankietach na tym forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum You can post calendar events in this forum
|
|
|
|
|