Home    Forum    Szukaj    FAQ    Rejestracja    Zaloguj
Nowy temat  Odpowiedz Strona 1 z 3
Skocz do strony 1, 2, 3  Następna
Usernames & avatars - rozwazania ogolne
Autor Wiadomość
Post Usernames & avatars - rozwazania ogolne 

Powyzszy temat dotyczy doboru przez nas nickow a takze avatarow. Patrzac na nicki niektorych userow albo na ich avatary mozna popasc w glebsze rozmyslania jakimi czynnikami zewnetrznymi byli dani uzytkownicy zainspirowani, ze sie zdecydowali na takie a nie inne username albo avatar.
Otoz przykladowo zrozumiala rzecza dla mnie jest dobor nicka uwzgledniajac przy temu swego idola, bohatera, guru jak golota17 lub lennox8 a moze rambo39 albo po prostu lucasz. Co dla mnie zagadka XX wieku jest co takiego, jakie czynniki psychiczne lub srodowiskowe odgraly znaczaca role w doborze nika na przyklad Don Kichot albo pan majer. Co sie odgrywalo w glowach tych osob i jak berdzo musieli byc zdesperowani, ze takie a nie owe usernames sobie przybrali. Albo jakie faktory wplynely na to, ze user lucasz jako avatar zamiescil swoje zdjecie pierwszokomunijne? Pytanie rodzi pytanie. Uchylmy wiec rabka tajemnicy i powiedzmy innym co oznaczaja nasze nicki i avatary.
Ja tu tez nie bede anomimowy wiec zaczynam.
Klitsch.K.O. - to po prostu nazwisko mojego ulubionego czasowo piesciarza, czlowieka o warunkach fizycznych z ktorymi i ja moglbym sie utozsamic. Dlaczego taka pisownia? Otoz dlatego, zeby zaintonowac ze pan ten osiega rozstrzygniecia glownie przez K.O. Co dotyczy avatara to sa tam dwaj moi bohaterowie na raz: pozytywny i negatywny. Pozytywny po przed czasem zakonczonej robocie i zdruzgotany na deskach negatywny. Tak wiec dwa koty w jednym worku.
Oczekuje wyjasnienia waszych nickow ()

Post Re: Usernames & avatars - rozwazania ogolne 

Klitsch.K.O. wrote: 
Otoz przykladowo zrozumiala rzecza dla mnie jest dobor nicka uwzgledniajac przy temu swego idola, bohatera, guru jak golota17 lub lennox8 a moze rambo39 albo po prostu lucasz.

Ja tam do lucasza nic nie mam, ale to mnie rozwali?o  
Klitsch.K.O. wrote: 

Albo jakie faktory wplynely na to, ze user lucasz jako avatar zamiescil swoje zdjecie pierwszokomunijne?

lucasz zaproponowa?, aby ka?dy w avatarze umieci? swój twarzak. Tropem lucasza posz?y chyba z 2-3 osoby  

Pucek - Babcia mnie tak nazywa?a jak by?em ma?y. Nie wiem czemu. Kiedy jeszcze siostra: "Ma?y, puciupa?y" Te? nie wiem czemu. Jak zaczyna?em na sportonecie (kwiecie? 2004) zastanawia?em si? jaki nick wzi??: 'D?ejD?ej' (pod tym nickiem znany dla znajomych) czy 'Pucek'. Pad?o na to drugie. Równie? nie wiem czemu.  :pifko: Jestem Pucek/D?ejD?ej
Ciekaw jestem co Titenkov powie  

Pucek wrote: 

Ju? go kiedy bajbus przycisn?? - powiedzia?, ?e to jaki kompozytor Czyli jeden z 15 nicków wyjaniony.

A coz to takiego oznacza Twoj nick soql? Czyzbys sie z sokolem utozsamial? Z jakiego wzgledu wybrales taka a nie inno pisownie? Coz to za podpis? Dlaczego jako avatar Goly jako Miami Vice Cop? Duzo tu otwartych pytan. Uswiadom nas kolego, otworz sie przed nami.

Klitsch.K.O. wrote: 
A coz to takiego oznacza Twoj nick soql? Czyzbys sie z sokolem utozsamial? Z jakiego wzgledu wybrales taka a nie inno pisownie? Coz to za podpis? Dlaczego jako avatar Goly jako Miami Vice Cop? Duzo tu otwartych pytan. Uswiadom nas kolego, otworz sie przed nami.

Tak sokó? od nazwiska Soko?owski (jak "Masa" ) a ta pisownia powsta?a jako na fali ... no jako si? tak kiedy pisa?o q zamiast ku, oo zamiast u - teraz bym tak nie zrobi? ale si? przyzwyczai?em.

GRB czekamy na Twoje wyjasnienie...

Offline AIM Address View user's profile Send private message
Download Post Back to top Page bottom

soql wrote: 
Pucek wrote: 

Ju? go kiedy bajbus przycisn?? - powiedzia?, ?e to jaki kompozytor Czyli jeden z 15 nicków wyjaniony.

:):):)

u mnie malo oryginalnie, ksywka od dziecka, od nazwiska.

Nick przypadkowo wziety na potrzeby gry w Counter-Strike, okolo 5 lat temu. Przyjal sie i zostal do dzisiaj.
A avatar to Ja i Mariusz Wach  

ps. GRB ja tez jestem ciekaw

Offline AIM Address View user's profile Send private message
VARGAS wrote: 

pewnie mialo byc KGB ale sie pomylil  

moja ksywka tez jest prosta do wytlumaczenia  

Boss-(pol)ski

Offline View user's profile Send private message
Boss-ski wrote: 
VARGAS wrote: 

pewnie mialo byc KGB ale sie pomylil  

moja ksywka tez jest prosta do wytlumaczenia  

Boss-(pol)ski

GRB, oczywicie skrót od s?owa ...... gruby.   

Nowy temat  Odpowiedz  Strona 1 z 3
Skocz do strony 1, 2, 3  Następna

Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość
Zarejestrowani użytkownicy: None

Permissions List