| Autor |
Wiadomość |
POLboks
|
 Re: Newsy z wagi ciężkiej
Ja tam mysle ze Guinna to sie oni przestraszyli a nie tam ze slaby, Guinn potrafi byc nieobliczalnie dobry i wtym pewnie byl problem.
|
|
|
|
 |
Pablo
|
 Re: Newsy Z Wagi Ciężkiej
Gwahlur jak to było z tymi deskami Powetkina z Morą, to był cios w tył głowy czy jednak czysty? Bo nie zostałem uraczony powtórką tego momentu. Co do Petera to stracił on całkowicie swoja ringową dzikosć i agresję, stał sie jakiś taki ułożony, przez co jest taki nijaki. Może to wiek go chwycił który chyba realnie nie ma sie nijak do tego poddawanego oficjalnie. W Afryce nie takie cuda z metrykami sie dzieją.
W kwietniu walka Estrady z Tonim. Zapowiada sie bardzo interesująco. Jak dla mnie spokojne UD dla Thompsona. Wykorzystując swoje warunki fizyczne, nie powinien mieć kłopotów z wolnym i niskim Jasonem. Po tej ewentualnej wiktorii powinien dostać kolejna szansę walki o pas moze tym razem ze starszym z braci, Witkiem.
|
|
|
|
 |
splif
|
Tony ma syndrom sparingpartnera wobec Kliczków. Świetny bokser - ale Witalija nie złamie. Adamka bym chciał z nim zobaczyć - żelazna psychika kontra warunki, wyszkolenie i doświadczenie.
|
|
|
|
 |
mike7
|
W miniony weekend mieliśmy starcie seniorów (Hopkins 45 - Jones 41), zaś w ten walka seniorów starszych Hollyfield 48 vs Botha 42  . Pierwsza walka była żałosna, ale miała być ponoć rewanżem za porażkę sprzed 17 lat, zatem ciekawe komu służy to starcie? Może tylko Holliemu aby po ew zwycięstwie znowu uwierzył i odtrąbił, iż ponownie zdobędzie tytuł mistrza świata.
|
|
|
|
 |
JARISS
|
Tony Thompson vs Owen Beck
http://boxrec.com/list_bouts.php?human_id=21633&cat=boxer
Już w piatek kolejna 3 walka Tony Thompsona po porażce z Klitschko odbudowuje rekord i dość solidnych przeciwników dobiera Chazz Witherspoon teraz Owen Beck, Tony juz wiekowy ale może dostać jeszcze walke o mistrzostwo swiata mysle że spokojnie w jego zasięgu są Samuel Peter, Ray Austin, Valuev, Dimitrenko itd. i powiem że postawił bym na Amerykanina w pojedynku z tą parówką Alexandrem Povetkinem.
____________ Sauerland vs Kohl
Mistrzostwa Swiata w Wałkowaniu!!!
|
|
|
|
 |
dude
|
No tego dzisiejszego Becka nie nazwalbym solidnym przeciwnikiem. Thompson powinien dostac teraz kogos duzo lepszego. Najlepiej kogos ze scislej czolowki, ale z nim nikt nie chce walczyc bo facet jest bardzo dobry, a przy tym malo ceniony.
Nie zgodze sie ze Thompson dostanie szanse walki o tytul. On jej nie dostanie bo nikt mu jej nie da. Jezeli jeszcze kiedys zawalczy o mistrzowski pas to sam sobie ta szanse wywalczy. O Thompsonie malo sie mowi, on nie jest medialny, nie przyciaga kibicow, a tym samym nie przyciaga pieniedzy. Thompson jest dzisija zagrozeniem dla kazdego boksera HW, a po co komukolwiek takie ryzyko, jak za walke ze slabszymi, odpowiednio dobranymi rywalami, mozna dostac wieksze pieniadze, a przy tym mniej sie nameczyc i mniej ryzykowac?
To jest smutne, ale Thompson zbliza sie juz do 40stki. Jak nie bedzie mandatory to title shota nie dostanie. A mandatory mu latwo zostac nie bedzie bo walczac z Beckami to szybko piac w rankingach sie nie bedzie...
|
|
|
|
 |
Pablo
|
Harrison rzutem na taśmę zdobył EBU, przegrywał ze Sprottem na punkty, ale ten niesamowity lewy sierpowy ściął go jak drzewo. Jesli dostanie Dimitrenke to prawdopodobnie przegra, Sasza to ciepły klusek, ale podstarzałego Audleya powinien spokojnie wypunktować albo i skończyć przed czasem. Chyba ze Chambers zrobił mu na psychice kuku.
|
|
|
|
 |
balon
|
W miniony weekend mieliśmy starcie seniorów (Hopkins 45 - Jones 41), zaś w ten walka seniorów starszych Hollyfield 48 vs Botha 42  . Pierwsza walka była żałosna, ale miała być ponoć rewanżem za porażkę sprzed 17 lat, zatem ciekawe komu służy to starcie? Może tylko Holliemu aby po ew zwycięstwie znowu uwierzył i odtrąbił, iż ponownie zdobędzie tytuł mistrza świata.
Hopkins - Jones II miała cały wątek więc przynajmniej wzmianka o Holyfield - Botha się należy. Holyfield wygrał w 8 rundzie choć podobno przegrywał na punkty (2:1). Oglądałem walkę w necie na żywo i w sumie do 6 rundy była wyrównana, z lekką przewagą Evandera. Od 6 rundy Botha zaczął słabnąć, Holy coraz częściej trafiał i w 8 rundzie posłał przeciwnika na deski, potem jeszcze atak przy linach i sędzia przerwał walkę. Holy od początku na siłę chciał trafić, pruł w powietrze lewym sierpowym, nie był tak szybki (jak na dziadka) jak w 2 ostatnich walkach, ale to oczywiste że wtedy musiał być przygotowany pod względem szybkości. Może oszalałem ale ja jestem w stanie uwierzyć że na takiego Haye to mógłby się jeszcze przygotować i dać mu wyrównaną walkę.
|
|
|
|
 |
Tom_En
|
dziś wieczorem Mormeck vs Oquendo. W walce z Maddalone Mormeck pokazał, że szybkość cały czas powinna być jego atutem, ale coś mi się wydaje, że twardy Portorykańczyk skończy mu dzisiaj podboje wagi ciężkiej. Prośba: ktoś ma namiar na link, to poproszę
|
|
|
|
 |
judamm
|
ktoś ma namiar na link, to poproszę
http://www.zonein.tv/8644
____________ Cytat:
"Arreola i Thompson nawet nie zbliżyli się do Władimira Kliczki, natomiast Witalij „ogolił” szybkiego Eddiego i to w momencie, kiedy nie musiał tego robić"
Rzetelnie i na temat
bokser(ek).org
|
|
|
|
 |
|
|