|
Strona 1 z 14
|
 | Vitali Klitschko - Odlanier Solis (WBC) |  |
| Autor |
Wiadomość |
JARISS
|
 Vitali Klitschko - Odlanier Solis (WBC)
Vitali Klitschko vs Odlanier Solis
http://boxrec.com/list_bouts.php?cat=boxer&human_id=7033
Walka już zaklepana wiec wreszcie fani i krzykacze Solisa który tak jak i David Haye miał zostać zbawicielem HW dostaną czego chcieli, ja osobiscie nie lubie obu (Solis, Haye) ale pojedynek miedzy nimi chetnie bym zobaczył, talent z amatorstwa słabo przekłada się na zawodowstwo a waga i postawa Kubańczyka pozostawiają wiele do życzenia, dość szybko puszczają go też na Vitka zamiast dać mu jeszcze kilka walka no ale widać że Solis to nie Povetkin o ile się nie posypie na kilka dni przed walka?
Pojedynek ciekawy ja jednak nie daje Solisowi żadnych szans mysle że nie wyjdzie do 10-11 rundy po jednostronnym mocnym oklepie coś jak z Arreolą i Peterem.
Vitali Klitschko RTD:10
Jakie są wasze typy na walke???
____________ Sauerland vs Kohl
Mistrzostwa Swiata w Wałkowaniu!!!
|
|
|
|
 |
mike7
|
 Re: Vitali Klitschko - Odlanier Solis (WBC)
Myślę, iż z uwagi na większe umiejętnoścri bokserskie w pierwszych rundach Solis będzie większym wyzwaniem niż Arreola czy Peter, ale skończy podobnie w końcówce walki, obity dotkliwie przez pokracznego, acz skutecznego Vitalija. Niestety pomimo młodszego wieku, mało sportowa sylwetka i nadwaga nie dadzą mu przewagi kondycyjnej nad 40 letnim Kliczko, który w ostatnich walkach pokazuje bardzo dobrą wytrzymałość i przygotowanie kondycyjne. Pewnie gdyby nie bracia K to Kubańczyk święciłby triumfy w obecnej wadze ciężkiej...
____________ Błogosławiony człowiek, który nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego faktu w słowa…
|
|
|
|
 |
Gwahlur
|
Nie dosc ze mamy kryzys w HW, to na dodatek faceci z talentem by byc w niej mocnymi tacy jak Arreola i Solis sa na tyle głupi ze nawet w drodze na szczyt sie zapuszczaja. Wydawało sie ze Bowe to byl "kozak" bo on z powodu lenistwa i obzarstwa zaczał przygasac po pierwszej walce mistrzowskiej. Wydawało sie.
Solis taki jak od Austina to nie ma szans. Powinien wyjsc do Kliczki najlepszy i najlzejszy w karierze a pewnie wyjdzie troche lepszy i troche lzejszy. W kazdym razie nie taki jak powinien. Solis jest niewysoki, to ma byc roznica jak miedzy Wladymirem a Chagaevem, od czasu 2 pierwszych profesjonalnych wystepow nie wydaje sie miec pojedynczego ciosu, niewiaodmo jaka ma szczeke. Potrafi sie jednak bronic garda. Jak bedzie slaby to pewnie Kliczko ja rozbije, jak forma bedzie odpowiedniejsza to moze przegrac na punkty. Solis jest chyba za głupi by wyjsc w formie i wadze jak trzeba. Ba, jest moze nawet za głupi by sie za siebie wziasc po brzydkiej porazce.
Solis, Haye, Adamek - tyle braciom zostalo. Pulev, Povetkin czy Helenius wezma ich na przeczekanie. Jak bracia odejda to zrobi sie totalna nedza ale i od razu ciekawiej, bo bedziemy sie zastanawiac "kto wygra?" a nie "przez co Kliczko?". Tyle ze sa 4 pasy, sie towarzystwo w koncu obdzieli, usadowi i nie wiadomo czy beda chcieli ze soba walczyc. Juz sobie wyobrazam te wolne obrony...
|
|
|
|
 |
GRB
|
|
|
|
|
 |
JARISS
|
Walka już jutro a tu cisza do tego pojedynek zobaczymy w TVP:1 o 23.00.
Na wadze Kliczek: 113kg a Solis 112kg.
Coś czuje że bedzie cały dystans i UD:12 Klitschko lub TKO:11, 12r
____________ Sauerland vs Kohl
Mistrzostwa Swiata w Wałkowaniu!!!
|
|
|
|
 |
Gwahlur
|
Odlanier Solis z walki z Austinem nie ma szans, jest niski, brakuje mu uderzenia, jest wolny na nogach i nieprzekonujacy. Za wolny na nogach by przeskoczyc roznice warunkow fizycznych. Odlanier schudl do 246 funtow? Bez rewelacji ale chociaz tyle. Przy tej wadze pojedynkowal sie z Cisse Salifem i mial naprawde niezle pierwsze 4 rundy, potem sie okazalo ze one byly niezle bo źle rozlozyl siły i ostatnie 4 starcia byly zdecydowanie slabsze. Byla przy tej wadze Kubanczyka walka z Julius Long, mnie sie pojedynek podobal, bardzo techniczny i sprawny ze strony Odlaniera, tyle ze to bylo na malo wymagajacym przeciwniku i Solis rozkladajac sily na caly 8 rundowy pojedynek nie wygral przed czasem z zawodnikiem z ktorym przed czasem wygrywali Mariusz Wach, Audley Harrison, Tye Fields, Samuel Peter czy Alexander Ustinov. Solis tam czesto trafial prawa ręką. Odlanier zrobil zawodowa forme życia na Vitalego? Tyle ze nie wiemy ile to jest, wiadomo natomiast ze zarowno Foreman ze stanu "dlugo leżałem w zwiazku z operacją kolana" nie mogl zrobic odpowiedniej formy w pierwszej walce "po" z Wolakiem, tak i Solis ze stanu "gruby i leniwy" nie zrobi maksymalnej formy w ciagu jednych przygotowan nawet gdyby schudl do 225 funtow. Aby zrobic swoje maskimum to nalezy nie tylko schudnac, ale i przepracowac kilka cykli na pełnych obrotach. Odlanier nie schudl tyle ile trzeba i byc moze przeprowacowal na 100% jeden obóz. Ile wiec bedzie formy? Nie wiadomo. Nie wiemy tez jednak czy Ukrainca nie chwycil wiek, Sdunek zaswiadcza ze nie, ale co ma mowic przed walka?
|
|
|
|
 |
dude
|
Moim zdaniem waga bardzo dobra, oczywiscie biorac pod uwage realia, bo ci ktorzy mowia ze Kubanczyk powinien zrzucic jeszcz 10 kg wiecej bujaja w oblokach.
Solis zrzucil 14 funtow w ciagu 3 miesiecy, wiec niezly wyniki. Gdyby w tak krotkim czasie schudl wiecej, to mogloby to miec na niego negatywny wplyw. Poza tym to najnizsza waga w jego zawodowej karierze. Tak wiec pod tym wzgledem jest naprawde nie najgorzej.
Ja mysle, ze moze byc troche emocji. Solis to duzy talent i co by o nim nie mowic, to dzisiaj jeden z najlepszych ciezkich na swiecie. Wyglada na to, ze bedzie w zyciowej formie. Witalji z kolei nie jest juz tak dobry jak dawniej. Niespodzianki sie nie spodziewam, ale to bedzie trudna walka dla Ukrainca.
|
|
|
|
 |
Gwahlur
|
Moim zdaniem waga bardzo dobra, oczywiscie biorac pod uwage realia, bo ci ktorzy mowia ze Kubanczyk powinien zrzucic jeszcz 10 kg wiecej bujaja w oblokach
Mam nadzieje ze nie mowisz o mnie, bo ja nigdzie nie pisze ze w ciagu 3 miesiecy powinien zrzucic do 225 funtow, tylko ze zrobienie takiej wagi nie dałoby mu pełni formy od razu. Ja wagi jego wychwalać nie bede, zamiast bardzo tlustego jest tlusty, a to tyle że mniej źle. Na tym zdjeciu z bokserka poniżej wyglada jego korpus jak u 46-letniego emerytowanego boksera, ktory stojąc na łóżku wodnym i przywołując gestem przebrzmiałą chwałę napina sie nad roznegliżowanym i wijacym sie pod nim kurwiszonem barowym, mało dyskretnie patrząc jednocześnie w lustro z boku. Estetyka jednak marginalnie ważna. Co do najnizszej wagi w karierze, to fightnews mowi o 247, czyli na wadze mial juz mniej, ze wzgledu jednak na wielkosc tej rożnicy i fakt ze to HW, to ciezko powiedziec gdzie tak naprawde byl lzejszy.
|
|
|
|
 |
wleziu
|
Biżuteria Solisa mnie "rozwaliła"
|
|
|
|
 |
gazda
|
Szykuje sie kolejne klepanie pyska. Tyle co sie Kliczko wiecej zmeczy niz zwykle, ale nie duzo. Mr Lazy jedzie na talencie i tym co wypracowal w amatorstwie. Kupa sadla obrazajaca kibicow swoja postawa. Niech spada do KFC i lepieje zeby go ludzie nei ogladali ringach jka ma tak sie dalej opierdalac.
____________ http://yeeti.com/
|
|
|
|
 |
|
|
 | |  |
|
Strona 1 z 14
|
Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Ukrytych i 1 Gość Zarejestrowani użytkownicy: None
|
nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum nie możesz edytować swoich postów na tym forum nie możesz kasować swoich postów na tym forum nie możesz głosować w ankietach na tym forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum You can post calendar events in this forum
|
|
|
|
|